ДАНС хвана в лъжа кандидата на ПП-ДБ за управител на здравната каса. Михайлов не е подал в агенцията декларация за пране на пари (Документи)

0
1059
Станимир Михайлов

Той е излъгал депутатите от здравната комисия, че е подал в агенцията декларация като собственик на фирма

Стефан Ташев

Държавната агенция „Национална сигурност“-ДАНС уличи в лъжа кандидатът за шеф на здравната каса от ПП-ДБ Станимир Михайлов. Това става ясно от официален документ на родното ФБР изпратен на шефа на здравната комисия д-р Костадин Ангелов по повод негово писмо.

По време на изслушването на кандидата за управител на Националната здравноосигурителна каса, г-н Станимир Боянов Михайлов, на извънредно заседание на Комисията по здравеопазването, проведено на 24 юли 2023 г., в отговор на поставен въпрос г-н Михайлов заяви следното „Като консултант 2018 или 2019 година във връзка с промени в закона за мерките срещу изпирането на мръсните пари, аз лично подписах уведомление декларация до ДАНС, в което съм посочил кои са крайните собственици, с какво точно се занимава фирмата и всичката останала информация, която беше поискана.“ Това пише проф. Ангелов до ДАНС.

Писмото на проф. Ангелов
Отговорът на ДАНС, с който уличават Михайлов в лъжа.

Писмото е във връзка с подадена или не подадена декларация по Закона за мерките срещу изпирането на пари от г-н Станимир Боянов Михайлов в качеството му на акционер и изпълнителен директор на фирма „Балкан кредит“ АД. Писмото е от 25 юли. На другият ден проф. Ангелов получава отговор. След извършена служебна проверка е констатирано, че в ДАНС не е постъпвала декларация във връзка с действителния собственик на „Балкан кредит“ АД. Отговорът е подписан от директора на родното ФБР Пламен Тончев.

След документа на ДАНС остават сериозни съмнения в действията на кандидата за шеф на здравната каса, неговата почтеност и опита му да излъже депутатите, че е подал декларация свързана с прането на пари. Остават и съмнения дали всичко в бизнеса и миналото на Михайлов е почтено, след като се страхува да подаде такава декларация в агенцията.