Де е Киро? На килия! Краят на „промяната“

0
1509
Бориславова и Петков пред вратата на апартамента

Парапетаджиите отиват в небитието

Стефан Ташев

Приятелската дружинка-любовници, кумци, приятели, другари по чашка и пици с кристали, която опита да ошушка България, си заминава. Отива в небитието. Това показа и днес резултатът от гласуването в Народното събрание на тяхната „декларация“. Дори депутати от ПП и ДБ не я подкрепиха, половината народни представители на „промяната“ дори не са я и подписали. Никой не я защити в пленарна зала.

Очаквах например комунистическият следовател Бойко Рашков да излезе на трибуната и да обоснове предложените, вероятно от него, глупости как полицията ще разследва всички престъпления без да уведомява прокуратурата. Дори и студенти първокурсници по право щяха да му кажат, че това е противоконституционно.

Но за „промяната“ вече като за мъртвите или добро, или нищо, но само истината. Шарлатаните доказаха, че за тях конституция, закони и наредби са нищо, лист хартия, които могат да тъпчат, както си поискат. Вчерашните разкрития за „Джемкорп“ затвърдиха напълно това. То да беше само „Джемкорп“..Имаше ли сфера, в която шарлатаните да са се намесили и да не са съсипали всичко? Нямаше. Ден след ден лъсват лъжите им за „медицински хеликоптери“, за „техническа помощ за Украйна“, за газа, за горивата, за инфлацията, за „мариците“, за „парапета“.

Всичко това ни се стовари върху главата като удар с чук. Приятел, който живее в Брюксел, но се върна за коледните празници,  пита: Ама тук в София много са високи цените? Ами, вие в Брюксел си нямате „промяната“ и затова ви е евтино, репликирам аз.

Нямате семейство Лорер, нямате Лена и Кокорчо, блазе ви.

Но ние ги имаме. Все така нагли, нахални и лъжат като за последно. То ще им е за последно, бъдете сигурни. „Промяната“ си отива и е ясно това. Без „машинките-мадуровки“, с отрязан гръб от разни посолства и изхвърлени с мръсната вода от баща им Румен Радев, шарлатаните са вече сираци в политиката. Въпреки целият медиен слугинаж дружинката на Кирчо и Кокорчо ще бъде жестоко бита на предстоящите парламентарни избори. Ще гони по мандати мижавите резултати на лявосектанската братска коалиция „Демократична България“. Парите от Прокопиев, Бобокови, Черепа, Белградският беглец и сие няма да помогнат.

В обществото има силно отрезвяване, след манипулациите от 2020 година и „народните въстания“. Сигурен съм, че нито един „въстаник“ не си е представял, че ще го представлява семейството касиери Лорер, оялият се като прасе за 1 година Асен Василев, психарят неграмотник Кирил Петков и Настимир Ананиев. Този последният пее лебедовата си песен в парламента, защото следващият ще го гледа по телевизията, заедно с Рашков, Гела и други герои от „революцията на зелените чорапи“. Като Кака Цона и Сандов.

Всички гореизброени са обект на разследвания на прокуратурата, ДАНС и МВР за далавери по време на управлението им. Заедно с озлочестената Лена и Кирил Петков.

„Парапетаджиите“, които само за осем месеца разказаха играта на държавата. В сравнение с тях Жан Виденов, Луканов и Орешарски са пълни аматьори. На тях им трябваха няколко години, за да съсипят страната, докато шарлатаните ги удариха в земята.

Искрено се надявам този път държавното обвинение да не даде индулгенции на Киро, както го направи за фалшивата декларация за гражданството. Защото това отваря пътя за пълно беззаконие. Всеки ще си каже: Щом за Киро може, значи може и за мен. И ще е прав.

Трябва някой да отговаря за крупните кражби с посредниците на газ, за „Джемкорп“ и руската връзка, за затриването на „Мариците“, за чадъра на Лукойл, за парапетите и назначенията в държавната администрация. Престъпления граничещи с държавна измяна.

Ще перефразирам едно популярна песничка от соца: Де е Киро, на Килия! Следва подпис и печат. Вместо дансинга в килия, две напред, едно назад.