Ето как се „върна държавността“ на Йотова

0
1806
Снимка: Десислава Кулелиева

С безсловесен премиер, който се информира от медиите, че имало подслушване, с министър на финансите с фалирала фирма…

Стефан Ташев, фейсбук

Йотова била казала, че си връщала държавността… Да, добре! Ето я държавността.

Две седмици служебен кабинет на президента Радев. Премиер фигурант, безсловесен. Информира се от медиите, че имало „подслушване“. Не смее да мръдне, да не навреди на кампанията на Радев.

Вицепремиер и министър на вътрешните работи фигурант. Командван по телефона от съветника на Радев по антикорупция Пламен Узунов. Назначил, или му назначиха, за шеф на политическия кабинет член на изпълнителния съвет на партията на Божков-Черепа.

Министър на финансите с фалирала във Великобритания фирма, с 9 млн. паунда задължения. Назначил шеф на НАП от дОбай. Въпросният шеф на НАП е продал фирмата си на рецидивист с четири присъди и 50 разследвания за кражби.

Зам.-министър на отбраната, чиято фирма е с отнет лиценз за инвестиционно посредничество. Министър на регионалното развитие „усвоил“ 400 000 лева субсидия за къщи за гости, превърнати в семейно имение. Ех, къде са „Разследващите журналисти“, които миналата година ровеха всяка къща за гости и вадеха, вадеха, но да не се отвличаме.

Зам.-министърка на екологията, изкарала на поста една седмица и махната тихомълком. Преди това е уволнена от Ревизоро заедно с майка й заради далавери с обществени поръчки по програма ОПОС, която ръководи. Върната с повишение като зам.-министър, но преди два дни махната без обяснения.

Ръководство на Агенция „Митници“ стари червени муцуни, уволнени за корупция и прикриване на контрабандни схеми. Върхът на сладоледа е новият зам.-директор на митниците със старото прозвище Ръчичката.

В спортното министерство зам.-министър доверено лице на Цветан Василев от Белград. За финал министър на културата придворен скулптор на Черепа, както баща му бе придворен скулптор на Живков.

Това е ВРЪЩАНЕ НА ДЪРЖАВНОСТТА. Вие да не се помислите друго, ей.