Кой, по дяволите, спечели изборите? Пропагандата ни вкарва в паралелна реалност

0
1871
Борисов пред над 1200 души в НДК. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Общо взето пропагандата се сведе до следното изречение: Борисов трябва задължително да направи правителство, а не да бяга от отговорност, но няма да направи, защото ние ще му пречим и ще правим протести!

Иван Михайлов

Почти седмица след поредните извънредни парламентарни избори, шести за три години, се оказа, че някой друг е спечелил на вота, но не и реалният победител-коалицията ГЕРБ-СДС. Ако живеете някъде далеч от България и гледате българските „национални медии“ ще останете с такова впечатление.

И ще се запитате: Кой, по дяволите, спечели изборите? Оказва се, че армията от „социолози, политолози и анализатори“ се опитва да ни вкара в паралелна реалност. Според тях ГЕРБ-СДС са загубили изборите. Спечелили са „Величие“, БСП, ППДБ, ИТН, „Възраждане“ и сие.

И затова на ГЕРБ и на лидера Бойко Борисов се поставят ултиматуми, дори в самия изборен ден, доста преди да излязат прогнозните резултати.

Борисов не може да е премиер“, „ГЕРБ са в тежко положение“, „ГЕРБ и Борисов нямат полезен ход“, те са в „цунгцванг“, „Идва краят на ГЕРБ“, „Идва Румен Радев“, „Ако Борисов стане премиер-ще има протести“….и още и още..

В коя нормална европейска държава на победителя на парламентарните избори, няма измислена по-добра форма на демокрация, му се забранява да прави правителство? И на лидера на спечелилата партия да стане министър-председател?

И официално избран, с гласа на хората, парламент и евентуално правителство да бъдат заплашвани с протести?

Тогава за какво да правим избори? Какъв е смисълът? Да питаме „протестърите“ кой да управлява и кой да е министър и ако ги одобрят, ги назначаваме. Няма смисъл да харчим по 150 милиона лева за вот.

Паралелната реалност на „анализаторите“, предимно свързани политически и финансово с ППДБ, се опитва да ни внуши, че изборите „са нелегитимни“, защото не са ги спечелили „нашите хора“. Мога да си представя ако ППДБ бяха спечелили с 11% пред ГЕРБ, каква логорея щеше да се вихри в национален ефир за успеха на „умните, млади и красиви“ и затова какъв щастлив живот ни чака.

Четири дни пропагандистите обясняваха какво ще направи Борисов, как ще се провали и т.н. На петия, когато лидерът на ГЕРБ обяви, че няма да бъде премиер, почнаха друга песен-той е страхливец, крие се, бяга от отговорност..и т.н.

Общо взето пропагандата се сведе до следното изречение: Борисов трябва задължително да направи правителство, а не да бяга от отговорност, но няма да направи, защото ние ще му пречим и ще правим протести!

Уникална стратегия!!

Лошото на паралелната реалност е, че рано или късно се „събуждаш“ и попадаш в истинската реалност. Която е доста различна от паралелната.

Ние няма да подкрепяме ГЕРБ и Борисов, изрепчи се Кирил Петков. Лошото е, че избирателите, не социалните мрежи и дружинката около него, пратиха Кирил, Асен, Бойкикев, Гнома, Лена и ко в „девета глуха“. Една седмица тези девианти не могат още да разберат какво им се е случило.

Въпреки огромното его и месианските им претенции да командват, ППДБ бяха тотално разгромени на вота. С чудовищен отлив на над 300 000 гласа. Просто електоратът каза на кешаджиите, че им е писнало от тях, не ги иска във властта и ги натири на последните редове в НС след три години издевателства от страна на „шарлатаните“ над него.

Според паралелната реалност това е „победа“.

Корнелия Нинова и тя заплашва Борисов и ГЕРБ. Десет години се борила с „модела Борисов“. Реалността обаче показва, че за въпросните 10 години другарката Нинова сведе подопечната си партия до 19 народни представители, БСП също бе напълно разгромена на изборите. Още два вота и столетницата отива под чертата от 4%.

Условия поставят и комедиантите от „Величие“, които сами се изненадаха, че влизат в парламента. При по-висока избирателна активност те щяха само да го миришат. Някой знае ли каква е програмата на тази партия? Какви са приоритетите й? Това са поредните „герои“ от социалните мрежи. С 12 депутати и 90 000 гласа поставят условия. Айде малко по-сериозно, а?

Според бившия водач на „Отровното трио“ и протестите с ковчезите, развалената риба и бесилките Николай Хаджигенов, ако Борисов стане премиер протестите щели да бъдат „кървави“. От чие име говори Хаджигенов? Партията му „Ние идваме“, заедно с Бабикян и Капон, получи на вота под 6 000 гласа в цялата страна или 0, 28%. С такова доверие чичаците от бившето „Отровно трио“ колко ли хора ще поведат на площада, след като дори и роднините им не са гласували за тях?

Ами Мая Манолова и бившият главен прокурор Иван Гешев, който щеше да „рине политическия боклук“? За партията, пардон коалицията, на Гешев гласа си са дали скромните 3000 души или 0,14%. Същото важи и за спонсора на протестите от 2020 година Васил Божков-Черепа класирал се с 1,14%.

И всички тези хора обясняват как Борисов не може да бъде премиер, не може ГЕРБ да управляват. Защо? Защото така. Не може и толкова.

Така поне твърди армията „независими“ пропагандисти. След като по време на пандемията от Ковид-19 в България „изплуваха“ 5 милиона специалисти по ваксини, вируси, маски, зарази, сега имаме горе-долу същата бройка „политолози и социолози“. Всъщност обикновени пропагандисти.

В скоби ще кажа, че именно тези жълтопаветни герои, които четири години властват в медиите с тяхната тъпа пропаганда и тотална цензура към хората, които не споделят опорките им, отвратиха избирателите и ги пренасочиха към „алтернативи“ в социалните мрежи като „Величие“ и Волгин.

Промяна“, „съдебна реформа“ и „евроатлантизъм“ станаха мръсни думи.

Най-точно това малоумно състояние описва социалният антрополог Харалан Александров, който твърди, че българите са натъпкани в „електронни гета с тартори, които им казват как да живеят“. Напълно вярно и изборите го показаха.

Заблудените в опорките си жълтопаветници така и не разбраха какво точно се случи на 9 юни 2024 година.

Първо „революцията на юмрука“, започната и дирижирана от президента Румен Радев през юни 2020 година, приключи.

Основните „играчи“ на Радев, посочени по-горе, изгърмяха от властта безславно. Всички са вън от парламента. Може би затова още в изборната нощ пропагандистите започнаха да ни плашат с президентска партия.

Второ-екзотиката коалиция загубила изборите да управлява, а спечелилата коалиция само да я подкрепя, беше наказана жестоко от българските граждани. ГЕРБ също понесоха сериозни електорални щети от безумната „сглобка“.

Но сега пропагандистите им казват ГЕРБ да правят също с „разбитите авари“ от ППДБ. Сериозно ли?

Трето-българите усетиха измамата „машинно гласуване“ и в резултат почти 60% от гласоподавателите избраха нормалността-хартиената бюлетина. Почти във всяка секция в страната имаше проблеми с тайванските таблети, модел 2013 година ,по известни като мадуровки. Което бе една от основните причини за забавяне броенето на гласовете и обработката на изборните книжа в нощта на вота.

Според пропагандната реалност това не е вярно, виновна била хартията за машините, времето, хората и сатурновата дупка.

И е крайно време пропагандистите да излязат от „електронните си гета“ и балоните, в които сами се вкараха. И да видят реалността, тоест връщането на нормалността в българската политика.