Наследничката на Киро – Везиева, разобличи лъжите му за язовир „Пазар дере“. Водоемът е източен за три дни, за да отиде Петков на „проверка“ (ГРАФИКИ)

0
10800
Пиар акцията на Кирил Петков на "Пазар дере" се оказа измама.

Това става ясно от писмен отговор на служебния министър на икономиката на въпрос на ПГ на ГЕРБ

Седмица преди да напусне поста министър на икономиката в служебното правителство на Радев Даниела Везиева разобличава лъжите на предшественика си Кирил Петков за „източения язовир „Пазар дере“, в който правителството на Борисов е похарчило над 2,3 милиона лева за една локва“. Това стана ясно на пресконференцията на партия ГЕРБ днес. Везиева отговаря писмено на въпрос на ПГ на ГЕРБ на 7 декември 2021 година, шест дни преди да напусне поста.

От партията на Борисов са поискали официално от Министерство на икономиката данни за нивото на язовир „Пазар дере“ за периода 31 май-3 юни 2021 година и снимки за състоянието. От отговора на Даниела Везиева става ясно, че язовирът, от който започна рекламната кампания на Кирил Петков като министър на икономиката, е източен за три дни от ниво 1,54 метра над мъртвия обем на 31 май до 0,7 метра вечерта на 3 юни. Везиева е предоставила графики по часове за посочените дни.

Писмото на Везиева до ПГ на ГЕРБ.

 

Нивото на язовира на 31 май-1,54 метра над мъртвия обем.
Нивото на язовира на 3 юни.-0,7 метра над мъртвия обем.

Да припомним, че на 12 юни м.г. Кирил Петков се появи във видео на живо от язовир „Пазар дере“, предавано на сайта на Министерство на икономиката и снимки от ведомството.

Държавата е похарчила над 2,3 милиона лева за ремонт на язовир, който изглежда като „локва“. Това показват резултатите от проверка“, заяви насред празния язорив Петков. Служебният министър добавя:

Става дума за язовир „Пазар дере“ край Ловеч, който е ремонтиран със средства, предоставени от Министерството на икономиката на Държавната консолидационна компания (ДКК). Тя от своя страна е възложила ремонта на държавната фирма „Монтажи“, която е възложила дейностите на частни подизпълнители без конкурс.

Единственото, което този язовир за 2,3 милиона лева е успял да запази, е тази локва“. Той показа съоръжение, направено от пластмасова бутилка от газирана напитка, от която излиза маркуч с електрически кабел.

Очевидно за мен е, че когато държавата похарчи 2,3 милиона лева, се надявам съоръжението да изглежда по-добре от това“, добавя новоизгряващата звезда Петков.

Според официалните данни на Министерство на икономиката излиза, че за три дни „Пазар дере“ е източен изцяло, за да може „борецът срещу корупцията“ Петков да си направи безплатна реклама. Писменият въпрос на Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ е от……6 юни 2021 година и е адресирано до Кирил Петков, но великият реформатор и нарушител на конституцията дори не си е направил труда да отговори. Вместо него това прави Везиева в последните дни като министър. Това показва „морала“ и „прозрачното управление“ на модела „Петков“.