Правителство на „царедворци“, правителството на Румен Радев

1
1308
Снимка: архив

Най-жалката картина са ДБ. Докато се бореха срещу „комунистите в ГЕРБ“, станаха ортаци на Нинова

Тодор Александров

След осеммесечна агония България най-сетне ще има редовно правителство в понеделник. Властта поема петорната коалиция-ПП,ИТН, БСП, ДБ и Румен Радев.

Всъщност това е кабинет на „царедворци“, новите стари избраници на обитателя на „Дондуков“№2. Седем министри от бъдещия кабинет са пряко свързани с Радев, останалите са пълнеж и удовлетворяване на „коалиционни“ мераци. „Промяната“, която уж щеше да съкращава държавната администрация с 30% , идва с 21 министри плюс цели 5 вицепремиери.

Тепърва ще се раздува щата със зам.-министри, нови агенции, бордисти, секретари и секретарки. С наши хора. На всички от коалицията са им дадени „лични министерства“, в които да правят каквото си искат, ако перефразираме Кирил Петков.

Министерства за партийна употреба. Ще се краде съгласувано с наблюдател от ПП. Между другото, такава партия ПП в българското политическо пространство няма. Няма и да има. „Харвардците“ приличат на болшевиките на Ленин в Русия. Овладели властта „по втория начин“, съратниците на вожда на световната революция пълнят каси и сейфове с долари, злато и скъпоценности, както и с фалшиви чуждестранни паспорти. И треперят от страх, че всеки момент народа ще ги помете, за да избягат с награбеното по време на революцията в чужбина.

За ИТН и ДБ прибирането ще е като за последно, защото те приключват след края на мандата на този кабинет. И те много добре го знаят. Хората на Радев ще ги изхвърлят като мръсни, употребени, парцали на политическото бунище като Манолова, Бабикян, Капон, Мисис 500 к и Хаджигенов.

При преглед на състава на новия Министерски съвет се вижда, че правителството е слабо, раздуто, но опаковано с лъскав медиен шлем за „промяната“ и „светлото бъдеще“.

Всъщност кабинетът на „царедворците“ е еманация на всичките измами, двойни стандарти и медийни пушилки около консолидирането на цялата власт в ръцете на Румен Радев. Планът „Зелени чорапи“, стартирал през пролетта на 2020 година, завършва в понеделник. Будалкаха ви с „протести“ и юмруци, с легендирането на измамниците Петков и Василев като някакви световни гении, които с магическа пръчка ще решат всички проблеми на страната.

Вижте бъдещият премиер Кирил Петков. Нарушил официално конституцията на България като министър с двойно гражданство, живее под наем тук, семейството му са чужди граждани, пребиваващи основно зад граница. Тук идват за гейпаради.

Изявленията му са кухи, декларативни и общо взето празни приказки, достойни за комсомолски агитатор от средата на 80-те години на миналия век.

От писанията му в социалните мрежи се вижда, че може да е завършил Харвард, може да е завършил университетите на цялата „Бръшлянова лига“, но не е умее да борави с българския език. Продавач на някаква бактерия. И на надежди. Но това е идеалният „царедворец“, който непрекъснато под път и над път повтаря колко е верен на Румен Радев.

И като стане „напечено“ ще си обере чукалата и ще си замине в чужбина. Заедно с другия-Асен Василев. А ние да ще им сърбаме попарата. Така ще стане, повярвайте ми.

Всеки народ заслужава управниците си.

Докато се „бореше с мафията“ населението получи безпринципна ляво-либерална коалиция, сглобена под скиптъра на Румен Радев. Довчера Тошкото на Слави ругаеше Асен Василев, съдеха се, днес се ръкува ухилен с него. Най-смешни са сектантите от ДБ. Те дълги години крещяха, че се борят с „комунистите в ГЕРБ“. Дълго се бориха, докато накрая станаха коалиционни партньори с БСП и Нинова. И ще гласуват за комунистическия следовател Бойко Рашков и Иван Иванов от СИК.

Ако цитираме Валери Божинов: Новото правителство е като старото (служебно), но ново….И си е така. Временният кабинет на Радев назначи кадри на БСП и ДБ в министерства и областни управи. Сега те ще останат. Остават Рашков и Денков. И разбира се „многофункционалният“ Стефан Янев, който не отива дори до тоалетната без разрешение на Радев.

Покрай Николай Денков ме мъчи един въпрос. Той бе зам.-министър на образованието в третия кабинет на Бойко Борисов. Сега той „мафиот“ ли е или..? Кого ще „чегърта“ Денков ? Себе си ли или ?

А вие си чакайте „промяната“. Истината е доста по-различна от риалити формата „преговори за коалиция в МОЛ“. Всичко бе планирано и решено на други места. От олигарси, руско-китайски бизнескръгове, на които „почтените“ имат да връщат доста пари.

Ще ми е интересно дали измамниците от ПП ще декларират пред Сметната палата колко са платили на хората на Мосад и Ятом за „черната кампания“ срещу Бойко Борисов и ГЕРБ по време на изборите. Услугите на такива хора никак не са евтини. А и ще бъде интересно откъде са намерили парите. Ясно е едно. До тук с празните приказки за „светло бъдеще“ и кухите декларации за инвеститори и магистрали.

Палачинката се обръща от понеделник.

Въпреки медийният комфорт и пълното обслужване от подбрани журналисти, чакаме да видим „промяната“. Капаните пред новия кабинет са заложени предварително и те ще избухнат като мини под краката на кокорчовците, които още си мислят, че управляват държавата. Инстанбулска конвенция и еднополови бракове, Македония, фармацевт да управлява лекари, министър на културата тенисист и адвоката на ЦСКА минус София Руди за спортен министър. Да не забравяме фамозния Бойко Рашков, заради когото нито една американска служба не иска да работи с МВР.

Вместо промяна идва „Радева зима“, в която батаците на служебното правителство ще ни се сторят направо песен в сравнение с тези на „Царедворците“.