Правителството на доносите

0
1292
Правителсвото работи само по доноси.

Сигнали“ се обявяват за разкрития и „корупция“. Какво да очакваш от бордиста Кутев и Мадам „Ръгай чушки в боба“ Соня Момчилова

Бойко Рашков проверява газовата връзка с Гърция. Леле, мале. Какво ли си представяте от това заглавие ? Вътрешният министър, пенсионер на 67 години, с препасан пистолет обикаля около тръбите и разследва. Души за корупция, аха всеки момент да арестува някой там. Екшън. Не, епизод пореден от треторазреден филм.

Това е нивото на временното правителство на Румен Радев, с премиер пенсионер. Бивш треторазреден военен чиновник, не помирисвал истинска военна служба. Безсловесен, не ходи и до тоалетната без разрешение. Вътрешен министър, озлобен пенсионер, с мания за величие и психически проблеми на нереализиран главен прокурор. Пенсионер, докаран от вилата си по неговите думи, за екоминистър, пенсионер за министър на земеделието. Двама харвардски измамници и техен мноооого близък приятел от Дубай. Селски фелдшер от Дупница, изгубил лекарски права, провалил вече ваксинацията в България. Със съветничка на 71 години.

Това е истината. Но тя не се коментира. Вместо това ни пробутват всеки ден пропагандни клишета. Основната дума в тях е „СИГНАЛ“. Именно по „СИГНАЛ“ Бойко Рашков проверявал газопровода. Мога от сега да ви светна кой е подал „СИГНАЛА“. Гошо Боеца или Биволъ, което е едно и също. Това е правителството на Доносите. Работи се само по сигнали, тоест по доноси. Изнася се някаква информация за корупция по сигнали. Няма проверки, няма разследване, няма доказателства. Някакъв казал на Рашков, че някой му казал, че Борисов казал на някой си нещо. От това се забърква криминален сюжет с показно привикване на бивши прокурори, министри и следователи на разпит в Националната полиция. И то в отдел „Убийства“. На публиката са хвърлени зрелища, тълпата иска кръв.

Това обаче не е новина. По времето на правителството на Пламен Орешарски, подкрепяно от ДПС и БСП, ГДБОП бе унищожена и пратена в ДАНС, за да бъде източен оперативният архив на антимафиотите. И покрай това в Националната полиция бе сформирано полукриминално звено „Тежки престъпления“, ръководено от един с прозвището „Боре Гъза“. Та Боре и останалите се занимаваха с мръсните поръчки-“убийството на Пеевски“, „атентат срещу Местан“, подслушване на опозиционери, истинско както се оказа. Тези „корифеи“ сътвориха „ювелирната операция“ в Лясковец, при която бе убит командосът Шарков, а други петима негови колеги бяха тежко ранени. Сега Рашков е намерил в националната полиция верни еничари, които повтарят същата схема и същите методи. Какво очакваш от комунистически следовател, който произнася присъди вече.

Да припомним, понеже българина е много късопаметен, че при комунистическото управление доносът бе издигнат в култ. Хиляди хора се препитаваха от доноси срещу приятели, роднини, съпруги, съседи, колеги в Държавна сигурност. Сега същите доносници и агенти ни поучават на морал.

Та правителството на доносите работи само по сигнали. До момента, вече над един месец, не съм чул някои от бомбастиките-подслушвания, грандиозна корупция, злоупотреби за милиони левове, да е предадена на прокуратурата. Министри от правителството на Радев се съревновават кой да „вади“ компромати по „сигнали“. Без доказателства.

По някога се получават и издънки. Например спортният министър се оказа напълно неподготвен за този слугинаж. Затова се наложи говорителят на правителството Антон Кутев да вземе неговите функции и да прави „разкрития“.

Няма как. Така става понякога. Авторите на тази пропаганда Кутев и Мадам „Ръгай чушки в боба“- Соня Момчилова да вършат и черна работа. Като министрите им не стават. Това е нивото. Завършилият кинознание в Москва Кутев, изхвърлен от всички постове в БСП за некадърност, бе три години в борда на директорите на ЧЕЗ на дебела заплата. Бе уредил и роднини и приятели там. Какво разбира кинодееца Кутев от енергетика, остава да гадаем. Сега той говори за корупция, за морал.

Щеше да бъде смешно, ако не беше тъжно. Тази комедия бе зачената от „Комисията Манолова“ в краткото Народно събрание. Хвърляне на кьорфишеци, една жена каза, един каза на друг. Всичко това опаковано в парламентарен целофан. Ми сигурно има доста хора, които могат да подадат сигнал и срещу Бойко Рашков.

Особено негови бивши подчинени, като следователят Олег Янев, който Рашков мачкаше заради делото „Луканов“. И срещу Радев има кой да се сети да подаде сигнал сигурно. Така в СССР при сталинизма по доноси и сигнали се разстрелваха милиони хора, други милиони бяха пратени в лагери. В България след 9 септември 1944 година също. Нищо ново под слънцето. Става ми жал за Румен Радев и неговите пионки от временното правителство.

Сигурно и на тях им е неудобно от глупостите, които вършат в момента. Но трябва да изпълняват стратегията на Антон Кутев и Момчилова. Халал да им са.