„Разбитите авари“ Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов ли ще ни определят бъдещето?

0
2126
Снимка: архив

До кога ще бъдем заложници на шепа мързеливи измамници?

Стефан Ташев

Бихме ги, ще ги бием и втори път! Ще имаме с БСП и ДБ 121 депутати и ще се борим за нулева корупция! Ще арестуваме Борисов и той ще отиде в затвора! Това бяха част от посланията на напълно обърканата предизборна кампания на „Промяната“. Напълно объркана като шефовете си и като тяхното осеммесечно управление.

Дрънканиците приключиха. На изборите се видя кой е повярвал на тези измамници. Слава богу избирателят реши те повече да не ни управляват. Не разбрали какво се случва, има ли изненадани, Петков и Василев продължиха с неадекватните си изказвания в нощта след вота. Те започнаха със заклинания като обидени деца, на които са им взели играчката. Сърдити на народа, който не направи втори път грешката да ги постави начело на държавата. Който им спря алъш-вериша с газа, екомалините и пиците с кристали в Министерски съвет. Защото усети на гърба и по джоба си „промяната“. Не към добро.

За щастие съдбата на България вече не зависи от тези измамници. Нито от Христо Иванов-Бойкикев, Сандов, Цонева и Мирчев. И от Корнелия Нинова. ДБ е предпоследна политическа сила в парламента с 20-тина депутати, БСП е пред тях с горе-долу същата група. Но още от първите часове след изборите и Христо Иванов и Корнелия Нинова започнаха със заплахите, че те нямали да подкрепят правителство на ГЕРБ..И тук следва да се запитаме каква е електоралната тежест на тези хора ? Едните, БСП, паднали под 10%, другите с мижавите 7%. И до кога шепа мързеливи измамници, не забили и един пирон в живота си, ще ни държат като заложници?  Защото ако не станело тяхното, те ще ли протести да правят. Корнелия Нинова, със съмнително минало на приватизатор на „Техноимпекс“ по времето на Костов, после изстреляна като зам.-министър на икономиката, а после изгонена от Станишев за съмнения за корупция. Христо Иванов-Бойкикев, без трудов стаж, с изключение на две години като министър на правосъдието, усвоител на грантове, адвокат без права и лидер на партия, която му плаща заплата.

Борислав Сандов, без образование, без стаж, без трудова дейност с изключение на осем месеца като министър на екологията.

Цонева-усвоител на грантове цял живот. Кирил Петков и Асен Василев, съмнително образование и бизнес в чужбина, вторият наречен измамник от бившия си ортак. Първият доказан като измамник от Конституционния съд заради лъжата за гражданството. Докарали държавата, заедно с Нинова и Христов Иванов, до 18 % инфлация, чудовищни цени на хранителни стоки и енергия. До мизерия и беднотия

И тези хора ни тропат с крака, репчат се като „победители“ на изборите и ни заплашват с протести ако не стане тяхната. И с избори до дупка, докато не им хареса резултата.

Бе те не ги искат в собствената им партия, Христо Иванов и Надежда Йорданова бяха бити с преференции в два столична района от други кандидати в листата, тръгнали да командват България. Да допълним, че Антоанета Цонева, която отиде да „се бие с Пеевски“ бе разгромена в Пазарджик и получи смешните 3,4% и няма да влезе в парламента. Сандов също, загубил по преференции от други кандидати.

Ние няма да сме с ГЕРБ, няма да сме ДПС, няма да сме с Янев, няма да сме с „Възраждане“, повтарят от ПП и ДБ. А с кого ще сте? Как с кого? С Корнелия Нинова, лидер на стогодишната комунистическа партия, почти унищожила България след 45 години еднолично управление и докарала по-късно страната пред фалит с управлението на Жан Виденов. Значи ГЕРБ, партия член на ЕНП, чийто лидер Вебер лично дойде да я подкрепи в София, е враг на ДБ, също член на ЕНП? Но комунистическата партия е желан партньор. Както кресльовците-анализатори на ДБ, до един ченгета и доносници на Държавна сигурност. Значи ДС и БКП са по-приемливи за големите „антикомунисти“, отколкото сестринската партия от ЕНП? Логиката направо е желязна.

Но на тези търтеи, които се препитават в пряк и преносен смисъл от политика, трябва да им светне една червена лампичка. На 2 октомври от парламента излетяха Цонева и Сандов. Но няма гаранции, че на следващите избори, за които толкова много копнеят, няма да излетят и Бойкикев и Атанас Атанасов, обезличил напълно ДСБ. Преди няколко години Демократична България беше лидер в София на избори, сега е трета политическа сила. За резултатите им в страната, вижте Цонева в Пазарджик, няма смисъл да коментираме.  Криво-ляво получават по един мандат тук-таме.

Нещо повече, Асен Васиев-Кокорчо вдига жълт картон на ДБ в изборната нощ. Оплю ги. Разграничи се от тях и попари „анализаторите“ от телевизорите и обслужващият ПП персонал от медиите, че няма да имат общ парламентарен съюз с тях.

Та двете партии събират на изборите общо колкото ГЕРБ. Но се държат като победители. На какво основание ? Не лошо Петков, Василев и Христо Иванов да разберат най-накрая, че сме октомври 2022 година, а не ноември 2021 година. И политическата реалност е коренно различна и от тях не зависи нищо вече. И че детронирането на „промяната“, загубила във всички избирателни райони, с изключение на два, е началото на техния край. Те ще вървят само надолу. И много скоро, на бленуваните нови избори, могат да се окажат в ролята на „изчегъртвачите“ от ИТН, които бяха „изчегъртани“ от избирателя, след като го излъгаха за „референдуми“, „120 вместо 240 депутати“ , „мажоритарни избори“ и умишлено провалиха работата на два парламента.

Две години след „великите въстания“ и „юмрука на Радев“ „революцията“ изяде децата си. ДБ е на шесто място в парламента, БСП пета, ИТН изпадна. В забвение са Мая Манолова, Отровното трио-дуо, Дончева и цялата останала сволоч. А след двегодишна „черна кампания“, компромати, медиен слугинаж, арести и натиск, ГЕРБ спечели изборите.

Сега „разбитите авари“, ексреволюционери, ни плашат с протести. Като Христо Иванов сам знае, че това няма да стане. Защото такива като него излъгаха хората. И те вече ни им вярват. За сравнение мижавите опити за протест пред президентството това лято, които бяха прекратени поради липса на хора.

Ами ако на тези политикани, не мога да ги нарека политици, им спрат кранчето техните „инвеститори“? Поради некадърност? Какво правим? Трябва да си луд да изхарчиш толкова много пари и да инвестираш в Бойкикев и Кака Цона. Заради едни 100 000 гласа. Струва ли си? Категорично не.

Така, че любителите на пици с кристали да си свалят розовите очила. Защото ги чака съдбата на ИТН и Мая Манолова.

Същото важи и за главните жреци на „съдебната реоформа“.