Сигнал до Breaking.bg: Заплашват полицаи с уволнения, ако гласуват за ГЕРБ и ДПС във Враца

1
21276
Иван Сълов

Областният управител Иван Сълов инструктира униформени как да „ограничат“ вота за двете партии

Читатели на Breaking.bg от Враца изпратиха сигнал, който е адресиран и до главния прокурор Иван Гешев, до различни медии и евродепутати. В него се изнасят скандални факти за опит за пряка намеса на областния управител на Враца Иван Сълов в предстоящите избори на 11 юли, натиск върху служители на ОДМВР-Враца и директни заплахи, че ако те гласуват за ГЕРБ и ДПС, ще бъдат уволнени. Ето сигнала:

Сигнал, чрез медиите до Прокуратурата!!!

„Днес 10.06.2021 г.от 10.30 ч до 12.00 ч в ОДМВР – Враца, областният управител Иван Сълов (бивш шеф на ОДМВР – Враца ), провежда закрито работно съвещание във връзка с подготовката на изборите на 11.07.2021 г. с ръководството на управленията в 10- те общини на област Враца. На срещата присъства новият шеф на ОДМВР-МВР Цветко Нинов, неговият заместник и 11 началници на районните полицейски управления и н-к сектори.

След поставяне на рутинните задачи по охраната на изборния процес съгласно закона областният управител Иван Сълов поставя абсолютно диктаторски задача – органите на МВР да оказват влияние по места върху гласоподавателите да не гласуват за ГЕРБ и ДПС. Цитирани са точно определени секции в общините Криводол, Бяла Слатина, Борован и Хайредин, върху които трябва да се окаже натиск, така че резултатите за ГЕРБ и ДПС да бъдат коренно различни от тези на изборите на 04.04.2021 г. в посока надолу. В противен случай отговарящите полицаи за реда на изборите в тези секции заедно с техните районни директори ще бъдат уволнени и премахнати от системата на МВР.

Сълов е предупредил, че и всички служители на МВР в област Враца трябва да гласуват, ще бъдат следени как гласуват и при установяване на факт, че са гласували за ГЕРБ или ДПС, ще бъдат уволнявани, както и работещите членове на техните семейства .“

Сигналът е от възмутени участници в проведеното съвещание, които са изразили възмущение пред членове на семействата си, които са изразили мнение, че досега такъв брутален тон и безпрецедентни заповеди никога не са получавали.

Назначеният от правителството на Румен Радев областен управител на Враца Иван Сълов е бивш директор на ОДМВР-Враца по време на Тройната коалиция 2004-2009 година.

Той бе отстранен от вътрешния министър Цветан Цветанов през 2009 година след като при спецоперация в Бяла Слатина бе разбита организирана престъпна група от 8 катаджии. Това е скандалът с „Частния КАТ“. Групата работела с частен радар и си докарвала по 700 лева на ден, като рекетирала шофьори в района.

Според запознати „инструктажът“ на полицията във Враца не е прецедент, а в цялата страна областните управители на Радев, предимно бивши военни и полицейски началници, вършат същото. Оказва се натиск върху полицаите със заплахи за уволнение да „намалят“ вота за ГЕРБ.