Ти помниш ли Кирето и машините?

0
1601
Погребалните физиономии на Кирето и сие заради машините.

Истерията около изборния кодекс показа колко зависими са ПП и подклисарите им от ДБ от „мадуровките“

Стефан Ташев

Печални, погребални физиономии на „трибунката“ в парламента по време на съвместното изявления на ПП и подклисарите им от ДБ. За машините и хартиената бюлетина. За статуквото, за БСП, за Нинова, за вота, за протести и улична война срещу нормални демократични процедури като промяната в Изборния кодекс. Печал преминала в чудовищна истерия със заплахи.

Някакви случайници, провъзгласили се за „промяна“, се опитват силово да наложат техният „дневен ред“. И като нещо не им хареса, започват заплахи, изнудване и опити за купуване на опоненти. Преди бяха ИТН, които отказаха да изпълняват заповедите им, сега БСП, защото внесоха поправката за хартиената бюлетина. Потребителите на пици с кристали в МС ни плашат с улични метежи заради най-нормалната практика в целия Европейски съюз-гласуване с хартиена бюлетина.

Ма чакайте, бе. Защо е тази истерия? Защо са тези заплахи и то от „най-демократичната“ партия „Дай, България“ ? Не може ли да има и друго мнение по въпроса, освен силовото наложено гласуване само с машини в секции над 300 гласоподаватели? Натрапи ни го пажът на Слави Трифонов-Тошко Йорданов. За 10 дни бе гласувано, без дебати, без никакво обществено обсъждане, като Радев нареди среднощно отпечатване на промените в Изборния кодекс в „Държавен вестник“ на Разпети петък. Тогава що не ревахте? Защо не протестирахте? Защо не плашихте с улични метежи?

Или тогава бе „демократично“, а сега не е? Като бяхте в коалиция с БСП и Нинова всичко беше супер, сега вече не е супер, защото Нинова се усети, че потъва с вас.

За да може машините да обърнат вота в нощта на 14 ноември 2021 г. и ПП на Кирето от втора да стане първа политическа сила?

За да може безконтролно държавата да предостави изборния процес в ръцете на частна фирма, а техните машини в лапите на хора свързани с ДБ и ПП.

Кое не е така?

Защо ако изборите на 14 ноември бяха честни, ДАНС поиска смяната на IT експертите, работили по граждански договори с ЦИК, за вота на 2 октомври?

Според писмото на ДАНС до изборната комисия оставането на въпросните компютърни специалисти създава сериозен риск от компрометиране на изборния процес!??!!! И бяха ли свързани въпросните „специалисти“ с ДБ и ПП? Според публикации в медиите-да.

Има ли връзка фирмата доставчик с посочените по-горе две партии? Има.

Ето затова е този рев, тази истерия. Ако бъде върната хартиената бюлетина, ДБ и ПП ще загубят много. Защото на парламентарните избори на 4 април 2021 година, при въведено смесено гласуване-машини и  хартиена бюлетина, мнозинството от избирателите избра вторият начин на гласуване. Приблизително 80% за хартия срещу 20% за машините.

И разни велики „интелектуалци“ ни обясняват колко сме прости, защото не можем да боравим с великите „мадуровки“. Не, господа, хората не са прости. Напротив. Отказът от гласуване с машини, по данни на експерти отливът на гласоподаватели заради машините е над 600 000 души, показва колко умен е българинът. Защото той знае, че няма машина, която не може да бъде манипулирана. Просто такава в света няма. Нищо, че „Сиелата“ и ексминистъра Божанов твърдят обратното.

Те хакери пробиха защитите на Пентагона, та някаква кирливи китайски таблети-мадуровки няма. Затова е изпаднал в истерия Кирето, затова реве Гнома и затова е унил Върховният жрец на съдебната реформа Христо.

Защото резултатът им ще се срине, след като няма да има кой да пипа машините и резултатите от тях. Това е истината. Другото са глупости. Нито един от тези палячовци не отговори къде в ЕС има гласуване само с машини?

И от улиците да спрете някой и да го попитате ще свърже „мадуровките“ с Кирил Петков и неговата изборна победа. Ти помниш ли Кирето и машините? Помним. Затова са се хванали като удавник за сламка в „мадуровките“. Петков се надява пак да спечели изборите, без да е осъзнал, че неговата песен е изпята и проектът му е приключен политически отдавна. Подклисарите от ДБ, които са съгласни със всички действия на „промяната“ също. Току-виж без машини и двете партии да споделят съдбата на ИТН, чийто тартори ни наложиха задължителните „мадуровките“. Пък сега реват, че те ги извадили от парламента за сметка на партията на Янев. Всичко рано или късно се връща.