Георги Кадиев: „Лукойл“ изнудва България, но това е разбираемо

0
36
Георги Кадиев Снимка: фейсбук

Имам много критики към служебното правителство, но относно „Лукойл“ съм на тяхна страна, каза той

Според мен „Лукойл“ изнудва България, но това е разбираемо. Те си гонят интересите. Това е в наш плюс, защото ще имаме петрол за България изцяло от „Лукойл“ и ще успяваме да изнасяме и за Украйна. Това заяви Георги Кадиев пред БНТ.

„Имам много критики към служебното правителство, но относно „Лукойл“ съм на тяхна страна. Тяхната позиция е, че трябва да се продължи износът. За момента рафинерията трябва да има поне 60% руски петро, за да работи. Ако утре спре да работи “Лукойл”, ще имаме недостиг на дизел, ще имаме затворени стотици предприятия и ще имаме безработица. Трябва време“, каза Кадиев.

„Докато аз бях в Министерството на финансите, те плащаха данъци. От 2008-а спират да плащат данъци и някъде 2020-а започват пак да плащат някакви 60 млн. лв, което за “Лукойл“ е нищо“, добави председателят на „Нормална държава“.

Кадиев заяви, че според него март месец ни очакват нови избори. Той потвърди, че трябва да има обединение на лявото движение.

„Продължаваме промяната“ се опитват да изземат територия. Изкараха, че цялото увеличение за пенсии беше тяхна заслуга. Аз мисля, че си беше обща. Не говорим за ново ляво, а за консолидиране на старото ляво. Когато аз бях изключен, БСП беше най-демократичната партия. Сега се промени и избирателят започна да бяга“, заяви Кадиев.