Курортите по Северното Черноморие посрещнаха първите си туристи

0
19
курорти
Снимка: архив

По традиция в „Златни пясъци” по-голямата част от гостите са от Румъния

Курортите по Северното Черноморие посрещнаха първите си туристи. Хубавото време и тази година привлече хиляди туристи за Великден. А освен от чужденците родните курорти се оказаха предпочитани и от много българи, пише Нова бг. И все пак по традиция в „Златни пясъци” по-голямата част от гостите са от Румъния. Кое кара туристите от Северната ни съседка масово да избират българското Черноморие и можем ли да кажем, че Великден се превърна в символичен старт на летния сезон?

Неда и семейството ѝ пристигат от Румъния за поредна година и неслучайно избират „Златни пясъци” за своята почивка.

„Много е тихо и хубаво тук. Идваме за 4-и път в курорта”, споделя тя.

Оказва се, че туристите като Неда не са никак малко. „Някъде около 15 хиляди, както и очаквахме. Времето беше с нас. Имаше много хубави дни и добра заетост”, поясни Станислав Стоянов, зам.-председател на Съюза на хотелиерите в „Златни пясъци”.

Въпреки че и тази година в курорта основно преобладават гостите от северната ни съседка, не липсват и туристи от Германия.

Спрямо миналата година от комплекса отчитат по-добра заетост.

А след Великден хотелиерите са в готовност да посрещнат и първите летовници. „Отбелязахме символично старт на летния сезон.

Въпреки че сме загубили руските пазари, немските пазари са слабо представени, също така в Израел знаете как е положението”, поясни Стоянов.