От какво най-много ги е страх „промяната“?

0
425
Скокът на цените

От това, че хората ще осъзнаят, че единственото променено в България откакто те са на власт са цените

Делян Добрев, фейсбук

Делян Добрев

От какво най-много ги е страх „промяната“?

От това, че хората ще осъзнаят, че единственото променено в България откакто те са на власт са цените. Едно яйце струваше 28 стотинки, сега е 56 стотинки. Млякото сега струва двойно. Кашкавалът е на двойна цена, краставиците, доматите и т.н… И никакво увеличение на доходите не може да компенсира огромния ръст на цените.

Наскоро бях за малко в болница и един възрастен човек от моята стая ми се „похвали“, че станал по-силен при „промяната“. Преди да дойдат те на власт, едва носил с двете ръце покупки за 100 лева, а сега си ги носи с лекота само с едната ръка. Не е смешно! Много е тъжно! Опитват се да ни измамят, че са ни вдигнали доходите, а всъщност с обезценените пари се купува много по-малко отколкото преди.

Ужасяват се от мисълта, че на всяка каса, във всеки магазин, всеки човек изведнъж ще осъзнае, че за безумно високата сметка има виновен. И тогава, къде наум, къде на глас ще започнат да се чуват „благословии“ по адрес на „промяната“, а може би и на техните роднини.

Трите кръгчета на моята графика са трите пъти, когато Асен Василев и „промяната“ бърникат в бюджета на държавата. След всеки следващ път, инфлацията става все по-голяма и по-голяма. И не им е виновна нито войната, нито международното положение. Инфлацията скача от 2% на близо 10% още преди Русия да нападне Украйна.

Виновно е празното им, без покритие самочувствие! А сметката им я плащаме всички потребители на касата в магазините.

Скоро има избори…