Заместник на Васил Терзиев подаде оставка, кметът му отнел правото да възлага строителство

0
209
Иван Матов Снимка: фейсбук

Иван Матов посочи като мотив лични причини

Заместник-кметът на София с ресор „Обществено строителство“ Иван Матов подаде оставка. За решението си Матов съобщи в социалната мрежа фейсбук. Като мотив посочва лични причини.

„Подавам оставка като заместник-кмет на София с ресор “Обществено строителство”. Благодаря за доверието да поема този отговорен ресор, но поради лични причини няма да мога да продължа да изпълнявам функциите си“, пише Иван Матов.

По-рано общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев публикува информация, че кметът на София Васил Терзиев е отнел правото на Матов да подписва договорите в ресора си.

„Заместник-кметът по строителство на София е с отнето право да възлага строителство! Невероятно, но факт.“ Това написа общинският съветник от ГЕРБ-СДС и зам.-председател на СОС Георги Георгиев.

Той допълва, че с изрична заповед преди дни Васил Терзиев отнема правото на собствения си заместник с най-големият ресор, като дължи незабавни отговори защо го е направил:

Георгиев пита и каква може да е причината, като дава три възможни отговора:

А) има съмнения, че Матов е корумпиран;

Б) видял е, че Матов няма нужните експертни качества;

В) Матов нито е корумпиран, нито е неподготвен обаче не слуша и затова някой друг ще дърпа конците зад кадър.

„Такова лишаване от правомощия на най-важния заместник-кмет е без прецедент и го превръща във фигурант. Това ли е обещаната прозрачност и готовият екип на Терзиев?“, коментира Георгиев.