Композиторът Стефан Диомов: Нашата страна има нужда от човек като проф. Герджиков

0
1342
Стефан Диомов. СНИМКА: САЙТА НА БНР

Не може като Румен Радев да галиш своите и да мразиш останалите

Композиторът Стефан Диомов, автор на десетки шлагерни песни и създател на култовите груми „Тоника“, „Тоника СВ“ и „Фамилия Тоника“, се включи към инициативен комитет от Бургас в подкрепа на кандидатурата за президент и вицепрезидент на проф. Анастас Герджиков и полк. Митева. Пред агенция ПИК композиторът споделя своето мнение за ситуацията в България.

– Г-н Диомов, по-рано днес стана ясно, че подкрепяте кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за предстоящите президентски избори. Защо?

– Ще ви отговоря веднага. Защото неговата мисия е да омиротворява. Така разбирам неговите позиви досега. Този човек излъчва мир, този човек излъчва спокойствие… А тъкмо от това има нужда нашата страна в момента. –

-Това, че заставате зад проф. Герджиков, означава ли автоматично, че не харесвате настоящия президент на България Румен Радев и че вероятно не сте доволен от неговото управление?

– Президентът, разбира се, има качества. Обаче не харесвам това, че не дели нещата по равно, както се казва, и не е справедлив понякога. Той трябва да бъде равноотдалечен от всички партии, а той не е. Което е много голям минус.

Недопустимо е неговото поведение. Не може да галиш своите и да мразиш останалите. Той е президент на всички българи.

– Как виждате държавата в момента, от какво или от какъв лидер се нуждае тя с оглед на политическата бъркотия, в която тънем вече няколко месеца?

– Тази страна се нуждае от съгражданин, от човек, който да потуши тези страсти, да успокои нацията… Не може такава делба.

– Какво очаквате от предстоящите парламентарни и президентски избори?

– Това, което очакват и всички българи. Политиците да седнат на масата и най-накрая да се разберат. Толкова ли не може да се сложи точка на тази борба за власт в България?!

Много съм разочарован от политиците, не от всички, разбира се, но от по-голямата част от тях. Особено съм разочарован от партиите на протеста. Защото те излъгаха цял народ. От началото ми бяха много симпатични, но после изпитах огромно разочарование.

– А какво е мнението ви за ситуацията около пандемията, за мерките… Още повече, че вие сте човек, който в началото на година се изправи очи в очи с коронавируса?

– Аз съм твърдо „За“ всички мерки, които ще доведат до повече имунизирани, до повече разсъдък. Благодарение на имунизацията, ние сме спасени от много коварни болести. Тази имунизация не е първата на човечеството. И досега то е било избавено от толкова коварни болести, тъкмо заради иминузацията.

Нека този народ най-после разбере, че там това е изходът от тази задънена улица.

Когато аз се разболях (през февруари тази година – б.р.), много дълго лежах в болницата – почти един месец, много тежко го изкарах. Благодарение на лекарите бях спасен. Сега имам много антитела, около 1300, и както се казва на шега – мога да раздавам на приятели. По-спокоен съм. В семейството ми всички са имунизирани и живеем в мир. Когато антителата ми намалеят, ще се имунизирам и аз. С пълната убеденост, че това е в името на живота.