Ако бях по конспирациите, щях да кажа, че ГЕРБ са платили на дионисиевците…

0
194
Протестър хвърля слама край полицаи, за да ги запали. Снимка: My Sofia

Такава „гражданска позиция“ добавя преднина на ГЕРБ, сваля шансовете на героите да прескочат и подчертава липсата на алтернатива

,„Ако бях по конспирациите, щях да кажа, че ГЕРБ са платили на Дионисиевците за „протестите“ от последните 48 часа. Такава „гражданска позиция“ добавя преднина на ГЕРБ, сваля шансовете на героите да прескочат и подчертава липсата на алтернатива“.

Борис Станимиров Снимка: фейсбук

Това написа във фейсбук бившият депутат от Реформаторския блок Борис Станимиров. Станимиров, който е учредител на ДСБ и член на първото софийско ръководство на партията, написа мнението си под пост на Георги Харизанов в социалната мрежа, съобщава Tribune.bg.

„А какво би станало, ако 70 000 членове и 900 000 симпатизанти на ГЕРБ започнат да протестират срещу нещото Дионисий, като го видят на улицата? Или срещу Мая, Бабикян, Хаджигейов и Настимир?“, пише Георги Харизанов.

„Както разбрахме миналото лято – да се мята и пали полята с бензин слама в краката не е проблем, да се пръска със спрей и да се мятат всякакви бомбички и предмети – също. Право на протестиращите, казват. Е, та ако и срещу тия започнат подобни протести, пък после трети протестират срещу вторите, а някакви четвърти скочат на третите? Дали ще я постигнем тогава демокрацията, дали ще я догоним Европата, дали ще станем Швейцарията на Балканите и дали ще го надминем пустия румънски модел, дето вече не е модерен?“, попита Харизанов.