Какво ни казаха „реферът“ САЩ и „тъчреферът“ Брюксел

0
175
Херо Мустафа Снимка: Посолство на САЩ

Хей, станете възрастни и спрете да се водите от детинските си мераци или…

Петко Симеонов

Петко Симеонов

Би трябвало да се очаква, че Борисов, Радев, Гешев, Нинова, Карадайъ, Каракачанов, Симеонов, Марешки, Христо Иванов и др. са анализирали и разбрали какво им се казва. По неведом начин на тях им е помогнато да разберат. От вербалното им и невербално поведение ще узнаем какво са разбрали.

От реакцията на медиите (неприлично независими от властите при 111 място по свобода на словото) може да се съди коя медия чия е, кой журналист от обществените медии чий е.

Отзвукът от тази декларация показва, че ние признаваме за рефер на нашия мач САЩ, а за страничен съдия, който тича по тъч линията, сме приели Брюксел. (Да не забравяме техните думи за „широко затворените очи“.)

Какво казват от посолството на САЩ и Брюксел в съвсем свободна интерпретация: Хей, станете възрастни и спрете да се водите от детинските си мераци!
Или:
1. Мирните протести, т.е. при спазване на законите и обществения ред, са естествени за демократичната държава.
2. Работа на правителството е дали ще изпълни исканията на протестиращите, или ще продължи своята дейност до края на своя законен мандат.
3. Съдебната система е независима и никой от другите власти няма правото да се меси в нейната работа.
4. Висшият съдебен съвет и Гешев са в правото си да имат независима позиция по отношение на исканията на протестите.
5. Никой, дори президентът, няма правото да се меси в работата на съдебната система.
6. Гражданите на България са подчинени на закона и това важи за абсолютно всички, включително министри, депутати, президенти, супер богати, съвсем не-богати, мускулести и хилави, красиви и грозни…

/от фейсбук/