Манфред Вебер: ГЕРБ и Бойко Борисов ще работят за модерна България, те имат опита и успехите – доверете им се

0
201
еврокомисия
Борисов и Манфред Вебер. СНИМКА : Архив

Изборите са съдбоносни. Имаме нужда от силно управление, заяви шефът на групата на ЕНП в европарламента

Бойко Борисов и ГЕРБ носят нещо важно, което е от централно значение в днешно време – опит. Живеем във времена на пандемия от коронавирус. Много хора са изплашени от кризата, икономиката също се намира под силен натиск.

Затова изборите са съдбоносни. Имаме нужда от силно управление. Управление, базирано на опита. Това заяви председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер в специално видеообръщение към Бойко Борисов по случай парламентарните избори на 4 април.

Манфред Вебер изтъкна и успехите на българското правителство. „Постигнахте значителен напредък. Стабилност, икономически растеж, доходите бяха увеличени. Днес България е част от Банковия съюз и ценен партньор на европейско ниво, равнопоставен с Германия, Франция и Италия. Пазите отлично външната граница на ЕС и поддържате нулева миграция“, коментира той.

Според председателя на Групата на ЕНП в ЕП, политическата програма на ГЕРБ „България следващо поколение“ е програма на бъдещето, на новите идеи. „ГЕРБ предлага модерна и проевропейска България.

С образование, модерна енергийна политика, дигитализация и инфраструктура ще подготвим България за следващите 10 години“, каза още Вебер и в заключение призова българските граждани да подкрепят ГЕРБ и Бойко Борисов, защото на тях може да се разчита.