„Моралните стожери“ на нацията дължат пари на бюджета. Не трябва да участват в избори

1
345
Снимка: архив

ДСБ дължи над 47 000 лева, Партньорите на Манолова -над 38 000 лева

Соня Колтуклиева, Фейсбук

СКАНДАЛНО! На вниманието на Народното събрание и ЦИК – неизрядните към бюджета партии, да не бъдат регистрирани за парламентарните избори.
На 31 януари 2021 г. изтече удълженият срок, в който партиите трябваше да върнат надвзетите незаконно държавни субсидии.
От общо 14 463 706
лв., партиите върнаха 14 251 711 лв..
Невъзстановените в законовия срок средства са 211 995 лв..
Ето имената на партиите, които не са възстановили парите от държавните субсидии, според официалната информация на Министерството на финансите:
– ПП „Демократи за силна България“ (ДСБ) с председател ген. Атанас Атанасов. Партията получаваше субсидия като част от Реформаторския блок и не е възстановила 47 078 лв.. Понастоящем ДСБ е коалиционен партньор на “Да, България” с председател Христо Иванов; евродепутат от “Демократична България” е Радан Кънев, блюстител за съдебни реформи и спазване на законността, съавтор, заедно с Елена Йончева на декларацията на ЕП срещу България.
– ПП „Движение „България на гражданите“. Партията също получаваше субсидия като част от Реформаторския блок и не е възстановила 38 223 лв. По онова време председател на партията беше Меглена Кунева, а сега нейн лидер е Димитър Делчев, дясна ръка на Мая Манолова, активен участник в протестите през лятото на 2020 г..
– Партия „Атака“ на Волен Сидеров не е възстановила 30 859 лв.
– ПП „Земеделски съюз „Александър Стамболийски“. Тя получаваше субсидия като част от „Коалиция за България“ ( лидирана от БСП ) и не е възстановила 22 784 лв.
– ПП „Движение 21“ на Татяна Дончева не е възстановила 16 324 лв.. Адвокат Татяна Дончева е в предизборен дует с Мая Манолова.
– ПП „Глас народен“ на Светльо Витков не е възстановила 15 539 лв..
– ПП „Нова зора“. Тя получаваше субсидия като част от „Коалиция за България“ ( лидирана от БСП ) и не е върнала 11 689 лв..
– ПП „Земеделски народен съюз“ не е възстановила 7 779 лв.. Понастоящем партията е в партньорски отношения с Мая Манолова. Нейни лидери са Румен Йончев – политически номад, прескачащ от коалиция на коалиция ( предпоследно с Николай Бареков) и Явор Хайтов, личен адвокат на хазартния бос Васил Божков, на съпругата му Елена Динева и на сина му Антон Божков, които бяха арестувани през миналата година.
– „Партия Български социалдемократи“ не е върнала 4 544 лв..
– ПП „Български земеделски народен съюз“. Тя получаваше субсидия като част от Реформаторския блок.
– ПП „Европейска сигурност и интеграция“ – 3 016 лв..
– ПП „Евророма“ с председател Цветелин Кънчев – 3 016 лв..
– ПП „Съюз на комунистите в България“ – 3 016 лв..
– ПП „Български демократичен съюз Радикали“ – 1 557 лв..
– ПП „Съюз на свободните демократи“, учредена от Стефан Софиянски – 1 557 лв., сват на олигарха Васил Божков.
– ПП „Средна европейска класа“ – 842 лв..
– “Партия на българските жени” – 779 лв..
Според мен, тези партии и коалициите, в които участват, не би трябвало да бъдат регистрирани от ЦИК за явяване в предстоящите парламентарни избори.
Ако обикновен гражданин има задължения към НАП, дори не може да пътува извън България, блокират му банковите сметки, не може да взима кредити, пращат го на съд.
Фирмите, неизрядни към бюджета, не могат да участват в обществени поръчки, в европейски проекти, не могат да кандидатстват за обезщетения по програмите за Ковид-19, подлежат на административно и съдебно преследване.
А партиите?! Те недосегаеми ли са? Тези, неизрядни към бюджета партии, искат да ни управляват, а политици като Христо Иванов ( коалиционен партньор на ген.Атанас Атанасов ) и Мая Манолова ( коалиционен партньор на ЗНС , ДБГ и “Движение 21” на Татяна Дончева) искат да бъдат морални стожери на нацията!
Това морално ли е?! Справедливо ли е?!
П.П. Първи сигнализираха за невърнатите субсидии от партия “Има такъв народ”.