Дачков: Престъплението на Лена Бориславова е изключително опасно, а не безобидна административна измама

0
451
Лена Бориславова Снимки: фейсбук

Медиите, издържани от „Америка за България“, се правят, че няма такъв скандал

Явор Дачков Снимка: БТВ

Явор Дачков, фейсбук

А беше време, когато „Дневник“, „Медиапул“, Клуб Z, „Свободна Европа“ и „Сега“ препечатваха всеки ред от „Биволъ“, който бе сочен от самите тях за образец на разследващата журналистика. Днес всички мълчат за грандиозния скандал с фалшифицираните документи от страна на Лена Бориславова (юрист!!!!!) и Кирил Петков, които са въведени от нея в Агенция по вписванията и с които се променя Управителния съвет на сдружение „Да запазим Корал“, за да може Кирил Петков да стане служебен министър, а негово подставено лице да влезе в сдружението.

За целта са фалшифицирани и подписите на управителя на гражданската организация Атанас Русев и на още десетина нейни членове, между които и журналистът Атанас Чобанов. Същият, на когото Лена Бориславова пускаше секретни правителствени документи и който от своя страна й пращаше списъци на корумпирани за отстрелване от прокуратурата. Днес Кирил Петков нарече „Биволъ“ несериозна медия, а медиите, издържани от „Америка за България“, се правят, че няма такъв скандал. Нека повторим, че източникът на разкритията са самите потърпевши, чиито подписи са фалшифицирани – Атанас Русев, председател на сдружението, и други негови членове.

Нека повторим и че престъплението на Лена Бориславова е изключително опасно, а не безобидна административна измама. Тя е подменила УС на „Да запазим Корал“, фалшифицирала е подписи и внесла фалшиви документи в Агенция по вписванията. „Нотариуса – 2“. Така действат имотните измамници, крадците на фирми и чужда собственост. Това не е детска игра, а престъпление за затвор. Не е за подценяване и символичния детайл – политиците, които се заявяват като говорители на гражданското общество и негови защитници, мамят същото това гражданско общество и фалшифицират подписите на гражданите, за да измамят държавата. Много ми се иска да чуя коментара на Христо Иванов по тази тема и да го питам как ще се явява с тези хора на избори? Това е абсурд.

„Промяната“ приключи тук – днес е датата на нейната фактическа смърт, а колко време нейното астрално тяло ще блуждае наоколо в политиката, няма никакво значение. Това е краят им. Любопитен съм дали големите телевизии ще поканят Атанас Русев, Атанас Чобанов и останалите членове на „Да запазим корал“, за да чуем техните свидетелства. Задължително е да чуем отговорите на прокуратурата, МВР, Агенция по вписванията и другите компетентни органи на следния въпрос – защо нищо не са направили в продължение на една година, след като са получили сигналите за тази измама и кога ще има обвинения срещу Кирил Петков и Лена Бориславова?

Умнокрасивата общност и нейната сектантска вярност към тези очевидни мошеници няма да я питаме нищо, защото отдавна доказа, че не е нито умна, нито красива.

***

Браво на бТВ. Измамата на Кирил и Асен е първа новина с коректно разказана история и свидетелство на Атанас Чобанов, както и с цитат на Атанас Русев.

Има и синхрон с Лена Бориславова и Кирил Петков, които не отговарят по същество. Поздравления за колегите от бТВ! За Нова тв няма такава новина. Чакаме БНТ:)