ДБ – демагогия, двоен аршин или жажда за власт на всяка цена?

0
356
Делян Добрев Снимка: фейсбук
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

Защо ПП не подкрепя мерките за борбата срещу прането на пари? А защо ДБ ги прикрива, та дори се и коалира с тях?

Делян Добрев, фейсбук

ДБ – демагогия, двоен аршин или жажда за власт на всяка цена?

Чета днес предизборна атака на ДБ към ГЕРБ. Даже картинка са направили с Бойко Борисов и Алексей Петров приличаща неприлично много по дизай на черната кампания срещу ГЕРБ от 2009та година – гласуваш за Бойко, получаваш Костов! Сигурно идеолозите са същите, само че сега са част от партията създадена от същия този Костов.

ГЕРБ/СДС

Аз не съм член на икономическа комисия и не знам какъв е бил проблема с приемането на Кодекса за застраховането. Знам обаче, че това не е цялата истина и не само това – поднесена е по ужасно манипулативен начин. Дали не е за да прикрият друга истина?

Цялата истина е следната. Не е 1, а са 3 неприетите закони за еврозоната:

  1. Законопроект за мерките срещу изпиране на пари (неприет)
  2. Промени в Търговския закон, свързани с несъстоятелността (неприет)
  3. Промени в Кодекса за застраховане (неприет)

И сега идва интересната част. Защо ДБ не говори за Законопроекта за мерките срещу изпирането на пари, например? Ще ви кажа защо! Защото по време на комисията, която трябва да го приеме окончателно на второ четене, ПП бламират комисията и не присъстват. Точно така! Коалиционният партньор на ДБ не присъства. Четиримата представители на ПП са Кирил Петков, Бойко Рашков, Радостин Василев и Рена Стефанова. Защо КП, БР, РВ и РС бламират заседанието, трябва да питаме тях. Може би заради самите мерки за борба срещу прането на пари и тяхната връзка с Нексо и криптовалутите, Лукойл и комисионните, Газпром и руските посредници, Джемкорп и санкционираните руски олигарси или някоя друга подобна причина?

А защо ДБ си трае за това? Според мен има 3 възможни обяснения:

– Демагогия;

– Двоен аршин;

– Жажда за власт на всяка цена.

И накрая пак ще попитам. Защо ПП не подкрепя мерките за борбата срещу прането на пари? А защо ДБ ги прикрива, та дори се и коалира с тях?