Делян Добрев: Да приемем 6000 афганистански бежанци без ангажимент за влизане в Шенген по суша е национално предателство. И позорен край на сглобката

0
282
Делян Добрев Снимка: Нова

Ако Денков се е договорил по принцип за това, то връщането на огромен брой бежанци ще продължи

Делян Добрев, фейсбук

Според Епицентър, Денков се е съгласил да приемем 6000 афганистански бежанци. По-лошото е, че ако това е договорка по принцип, то връщането на огромен брой бежанци у нас ще продължи.

Ще трябва да се строят нови лагери. Къде? В хасковския регион са над 50% от местата за настаняване на бежанци. В моят район хората сме гостоприемни и състрадателни към бежанците, защото самите ние сме потомци на бежанци от беломорска и одринска Тракия. Повече обаче не можем да приемем при нас! Къде ще ги строите новите лагери? В София? В Пловдив, Варна, Бургас?

Нито мога да го разбера това, нито да го повярвам! Разбирам да получим пълноправно членство в Шенген, ама срещу „въздушен“, без ангажимент за Шенген по суша ми се струва толкова лоша сделка, че си е чисто национално предателство, перфектен повод за оставка на цялото правителство и позорен край на така наречената сглобка.