Драги демократи и протестъри, Слави не ви цени, не го респектирате, не ви се плаши

0
878
Слави Трифонов

Вие сте в изолацията на онзи политически зандан, който бяхте приготвили за доскорошния премиер

Соня Колтуклиева, Фейсбук

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Един по един, от зъл по-зъл, светли умове и режещи пера бичуват Слави Трифонов за предложения от него кабинет на малцинството. От Илиян Василев до Полина Паунова, от Ивайло Дичев до Даниел Смилов сипят огън и жупел срещу Слави.

Я гледай ти!

Ама това е същият човек, който ненадейно се подреди втори на изборите на 4 април. Същият!

Тогава изведнъж от Слави той стана г-н Станислав Трифонов; започна едно цитиране, едно обгрижване, едно ухажване, едно венцехвалене … без свян и мяра.

Тошко се превърна в най-големия парламентарист, Ива – в неоспорим авторитет, Виктория – ах, тя беше велика като самият делфийски оракул. Каквото ИТН поискаше – всичко се приемаше безкритично.

Храчките на сценаристите срещу Бойко Борисов се употребяваха като опорни точки във войната за “изчегъртане” на ГЕРБ.

Ах, какъв ведър бриз от симпатии обгръщаше хората на Слави!

И изведнъж днес….не-не-не, как си позволява Слави да не ни зачита; как смее да реди кабинет без нас; как така няма наши хора министри, не е честно, не е демократично, не е цивилизовано. Верно ли?!

Ами, драги демократи и протестъри, той не ви цени, не го респектирате, не ви се плаши.

Слави знае много добре, че няма къде да мърдате. Ако не подкрепите кабинета “Николай Василев”, ще трябва да се отиде на нови избори – ИТН е във възходящ тренд, ще качи още гласове, за останалите не е сигурно.

Остава ви само едно – да навиете президента да забави свикването на 46-то Народно събрание, за да се опитате да се спазарите…

Много се забавлявахте когато всички заедно разкоствахте ГЕРБ; умилявахте се пред юпитата и харвардците на президента Радев…е, сега ще трябва да преглътнете юпитата и харвардците на Слави. Притичайте сега до Банкя да целувате ръка на Бойко Борисов да не подкрепи този кабинет на ИТН, защото днес ключът е в него. А вие сте в изолацията на онзи политически зандан, който бяхте приготвили за доскорошния премиер.

Мая, иди се оплачи на Бойко Рашков, бе; иди извикай някой като онзи шменти-капели Илчовски на помощ.

Обаче, положението е неспасяемо. Не искате да ви командват от телевизора, врякате днес. Че кой ви пита?!