Как Кирил Петков сам се подложи „на тормоз и унижение“

0
1035
Росен Димитров Снимка: Нова тв

Ако аз, без да имам 19 обвинения и без да съм санкциониран по „Магнитски“, под формата на разпит кажа, че съм изнудван от Бойкикев и Йорданова, значи, че те трябва да се тикнат в ареста ли?

Адвокат Росен Димитров, фейсбук

Опорката на умнокрасивите, че Божков може да бъде разпитан от Дубай набира скорост. Тоест, не Божков е виновен за неразпитването си, че е в Емирствата, а прокуратурата.

Странно как умните не са се сетили, че Цветан Василев също не е разпитан чрез видеоконференция, макар да е подсъдим – тоест делото е в съда!

Интересно обаче е друго: Какво би казал Божков при разпита си и каква доказателствена стойност ще има казаното?

Дори да приемем, че Божков бъде разпитан и каже това, което иска целият умнокрасивитет, а именно, че е изнудван от Борисов, Горанов и Арнаудова, какво от това?

Това значи ли, че тези лица трябва да бъдат задържани и с обвинения?

Демек ако аз, без да имам 19 обвинения и без да съм санкциониран по „Магнитски“, под формата на разпит, кажа че съм изнудван от Бойкикев и Йорданова, значи че те трябва да се тикнат в ареста? Нали така? Според тяхната логика.

Освен горното, ако Божков толкова искаше да бъде разпитан, но няма кой да го разпита, какво му пречеше да изпрати саморъчно написано на лист и подписано от него изявление по случая?

Нищо, че то няма процесуална стойност!

Все пак доц. Рашков бе изпратил в прокуратурата неподписани постановления за привличане на обвиняеми и без имена на привличащия ги полицай!

Извинявам се на нормалните, че ги подценявам с примери, които така или иначе не са разбираеми от сектанти!“, написа адвокат Димитров.

Според адв. Екимджиев по Нова, прокуратурата щяла да тормози Кирил Петков като го разпитва по казуса, по който последният сам беше наредил на милиционерите да го разпитат!

Начи при разпита си в МВР, в който Петков беше изразил загриженост от адекватната работа на прокуратурата, по своя инициатива и желание, сам се е подложил на тормоз и унижение…

Освен, че вече много често ме е срам да кажа, че съм адвокат мисля, че Висшият адвокатски съвет наистина трябва да въведе редовни психотестове за членове на адвокатските колегии!“