Покаянието на комуниста

0
1126
Методи Андреев

Какво ни казва Методи Андреев: Докато ППДБ не получат абсолютно мнозинство, правителство няма да има

Снежана Георгиева

Снежана Георгиева

В сутрешен блок, Методи Андреев, поиска Бойко Борисов първо да се покае и после да иска ППДБ да му отговорят на протегнатата ръка. Докато не го направи, дотогава да не очаква съдействие, партньорство, сътрудничество. В превод това означава, че докато ППДБ не получат абсолютно мнозинство, правителство няма да има. И защото никога няма да получат това мнозинство, гответе се за избори безкрай. Майната й на държавата. Виновен е Бойко Борисов. Бойко Борисов, който не иска да се покае!

Господин Андреев, ако беше малко християнин, никога не би казал подобно нещо, защото

ПОКАЯНИЕТО

е дълбоко емоционално преживяване, което води до морален обрат и пречистване. То е интимно преживяване, самотно, на колене пред Бог.

Покаянието не е цирк, в който подобно на случката с Емили Тротинетката да видят Борисов как пълзи и скимти пред погледа на всички, които го мразят и всички, които го обичат. Господин Андреев иска опозоряване, а не покаяние. Така комуниста разбира покаянието – зрелище, публичен линч и всичко да завърши с бесило на площада.

Така комуниста разбира покаянието……но за другите….самите те не се покайват. Защото винаги са праведни, винаги истината е на тяхна страна. Днес ни се представят като умни и красиви и най-вече праведни. Силите на доброто искат покаяние, но не пред Бог, а пред тях, защото те са божествените, те са „пътят, истината и живота“.

Няма нищо по-извратено от това комунист да иска покаяние, така както той го разбира!

Подобна претенция може да има само човек в чиято глава, както казваше Александър Йорданов, още гърмят залповете на Аврора – комунист като мислене и манталитет. Комуниста, обаче се влияе от модата. Днес той нарича себе си демократ, но не защото вярва или приема принципите на демокрацията, а защото такива са времената, модерно е някак си и си по-приемлив пред „великите сили“. Комунистът не разбира, че няма значение какъв етикет ще си сложиш на ревера, когато мирогледът , мисленето, поведението ти са на комунист-екстремист.

Комунистът не разбира и не приема факта, че покаяние може и да е имало, но докато той не го види, не му се порадва, не се изхрачи върху покаялият се то просто не се е състояло.

Дни преди Възкресение наистина е важно всеки от нас да се покае, да коленичи пред Спасителя и да поиска прошка. Защото гневът, озлоблението, непримиримата омраза не са присъщи на „светлите сили“, не са пътят към спасението.