Съдиите не са блюстители на закона, те са съучастници на насилника

0
2547
Съдийката Гьонова

Защото демонстрират, че всеки изверг може да се отърве и спокойно да се прибере. У дома. Докато жертвата му се гърчи от болки

Соня Колтуклиева, фейсбук

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

 

Само си представете – младата жена на 18 години, е била в съзнание, докато този брутален изверг я е разрязвал сантиметър по сантиметър 21 пъти, обръснал й е главата, разбил й е носа.

Знаете ли, че емоционалните травми се лекуват цял живот и никога не са напълно излекувани?!

Съдиите от Стара Загора прехвърлиха вината за решението си на лекарите. Председателят на Окръжния съд казва: “Съдебно-медицинските експертизи са много важни, тъй като нямаме познания, за да установим нараняванията. Трябваше да установим дали заявеното в заключението покрива някои от признаците, които законът е въвел в чл. 129.” И още: “Убеден съм, че съдебният състав единодушно подписал съдебния акт, е преценил доказателствата по делото и е взел това решение. Съдебният акт е законосъобразен. Той е в унисон с искането на представители на Окръжната прокуратура”, заяви председателя на съда Красимир Георгиев.

Съдиите са се вторачили в буквата на закона – нямало опасност за живота. Слава на Бога, че шокът не е довел до инфаркт, например.

Садистът е с две предишни подобни деяния. Значи е рецидивист.

За съдиите, обаче, това няма значение.

Те не са блюстители на закона, те са съучастници на насилника. Защото демонстрират, че всеки изверг може да се отърве и спокойно да се прибере. У дома. Докато жертвата му се гърчи от болки. В болницата.

Съдийката Татяна Гьонева нямало да подаде оставка. Хайде, де, откъде-накъде. Нейните колеги от София пускат убийци, съдия Костадинка Костадинова от СГС е решила, че Брендо няма да избяга, а ще си кротува в София и ще чака да го вкарат в затвора и му отменила мярката за неотклонение…

Грешни преценки или нещо друго?! Некомпетентност или платеност? Съюзът на съдиите мълчи. Иначе е много приказлив и гневен.

Този брутален случай трябва да ни отвори очите за “гнилите ябълки” в съдебната система. Защото те остават скрити и прикрити.

На протест!