Уважаеми Президент Байдън, спрете парите на американските данъкоплатци за фондация „Америка за България“

0
3725
Хранениците на "Америка за България".

Те, заедно с посланик Мустафа, ви предадоха

Илиян Нисторов, фейсбук

Илиян Нисторов

Уважаеми Президент Байдън,

не харчете парите на американския данъкоплатец за българската НПО „Америка за България“, защото с Вашия посланик Херо Мустафа, Ви предадоха !

Защото в бъдещата парламентарна група на „Продължаваме промяната“, голяма част от депутатите им са навързани като свински черва в сложна мрежа от фирми, НПО-та и образователни институции, зад които стои фондация „Америка за България“.

Хранениците на „Америка за България“.
Джо Байдън

И това за нас българите не е кой знае каква изненада! Защото само Вие и американският данъкоплатец не сте разбрали, че лицата около Петков и Василев са хора с ясно изразени „псевдопрозападни“ културни тежнения, афинитет към НПО-сектора, обсебен от мракобесните ченгета и ятаци на ДС, но и с огромна липса на скрупули относно финансирането от САЩ, видно от таблицата по-долу.

Цялостната роля на „Америка за България“ се оказа в подкрепа на руското влияние в България и отхвърляне на санкциите на целия цивилизован свят срещу Русия и диктатора Путин, които чрез противоконституционните действия на българския наместник на генерал Решетников – Румен Радев, ще овладеят българския парламент.

Грантовете на „Америк за България“.

Уважаеми г- н Байдън,

на официалния сайт „Фондация „Америка за България“ е записано още при учредяването й със съгласието на Вашите предшественици, „че е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната“. Посочените области, в които се развива дейност (тоест, финансиране на проекти) са:

– бизнес, предприемачество и технологии

– добро образование и работни умения

– благоприятна бизнес среда

– културно-исторически и природен туризъм

И това бе отлично условие развиваната дейност да е от полза за обществото ни. Но под повърхността на декларираната дейност от лятото на 2020 г, когато Румен Радев, организира пуч с цел сваляне на законната българска власт , под погледа на г-жа Херо Мустафа, възникна огромен въпрос:

Защо НПО „Америка за България“ , чрез нейните „активисти“ –  олигарха Иво Прокопиев, Саша Безуханова и по-късно появилите се уж случайно Николай Денков, Кирил Петков и Асен Василев е допуснато от Вашите контролни органи да се експлоатира за политически цели в проруски, антинатовски и антиевропейски дух, за да се стигне до абсурдния случай като консултанти на Радев да признаят окупиран Крим за руска територия и да съставят заедно с ченгетата от ДС , кабинет който да ни извади от ЕС и НАТО.

Уважаеми г- н Байдън ,

Фондация “ Америка за България “ посочва, че „подкрепят независимите медии“ , което може й да е вярно в смисъл, че медиите, с които работят, вероятно са били независими преди към тях да потекат грантовете от фондацията . Но от 2 год. обаче такива медии се превърнаха в бесни пропагандни рупори на Румен Радев , съмнителни проруски формирования и “ протестъри “ събиращи се ежегодно на яз.“ Копринка “ и всичко, което идва оттам като идеи и политики. А подкрепата на културно-историческия и природен туризъм , като безспорно позитивна дейност , се смеси с вредите дотам, че полезните дейности се превърнаха в алиби на фондацията ! В действителност „Америка за България завербува потенциални родоотстъпници, корумпира и разврати българския обществен (а оттам и политически) елит.

Уважаеми Президент Байдън ,

Фондация “ Америка за България „, би трябвало да е запозната и с чуждите зависимости сред българския политически елит , които Главния Прокурор на България – Иван Гешев бе започнал да отстранява и които са стара, но много болна тема. И те ще се изкореняват без остатък , въпреки подкрепата на руските шпиони от диктатора Румен Радев и с дистанцираното мълчание на фондацията и нейните грантоползватели .

Проблемът е, че ако г-н Иван Гешев , чиято оставка постоянно искат диктатора Радев и неговите Кирил Петков и Асен Василев от проекта ПППП , приложи стандартите на България от преди 09.09. 1944г. за справяне с чуждата агентура (съветска , югославска), то трябва половината български политици да завършат кариерата си на гарнизонното стрелбище зад казармите на 1-ви и 6-и пехотни полкове, или най-малкото в CV-то им ще присъства и престой в Софийския централен затвор , за което . Фондация „Америка за България“ не спомага , а обществото ни има нужда от лустрация – на настоящите чужди агенти.

Сега след 26.11.2021 г. и българското общество и Вие , като Президент на най – старата демокрация в света трябва да внимаваме и да не допуснем едни обвързаности на толерираните от Вас водачи на проекта ПППП – Кирил Петков и Асен Василев да ни доведат до предателства , спрямо НАТО и ЕС .

Защото „Новите лица“ в проекта „Продължаваме промяната“ – Кирил Петков и Асен Василев са добре позната стара номенклатура по линия на „Америка за България“ и НПО , плюс щипка от реколтата на Соломон Паси и Леа Коен , милеещи за България , колкото да лапнат нещо построено през социалистическия ни период , като ТЕЦ „Марица 1 и 2 “ например , реновирани с американски капитали.

Лорер и Кирил Петков

Калина Константинова пък е бивш заместник на Кирил Петков във втория служебен кабинет на Р.Радев и още по-бивш съветник на Асен Василев в служебния кабинет на Президента Росен Плевнелиев от 2013 г.!? Същото „ново лице“ Константинова през 2014-2017 е законспирирана , като „съветник“ на вицепремиера Румяна Бъчварова в кабинета на Бойко Борисов.!? . Че е и работила в Move BG на Саша Безуханова . На всичкото отгоре Константинова е ръководила програма на „Америка за България“ – от 2017 до 2019 г.

Класическа номенклатура, способна да служи само и единствено на чужди интереси за пари , защото е с ампутирано национално самосъзнание , условие за проруска кариера.

Другото „ново лице“ е врачанката Деница Симеонова. Социален предприемач и директор на НПО , тоест на чужда хранилка. По-зависим човек от директор на НПО в България няма. Ако й секнат грантовете- това лице ще продаде държавата …

Третото „ново лице “ от проекта ПППП е, отново номенклатура от служебния кабинет на Президента Плевнелиев през 2013 г. – Даниел Лорер. Член на управителния съвет на „Шалом“ и побратим на Соломон Паси и посестрим на музиколожката Леа Коен, която българската държава цял живот хрантути за нищо , и като посланик в Швейцария и след като изтече мандатът й , когато започна да се препитава с бизнеса българофобия в Скопие – РСМ. Е…и съпругата на Лорер съвсем „невинно“ бе служебен зам. – министър в служебния кабинет на Президента Плевнелиев. Случайно, разбира се…Другото ново лице на ментите е Яна Балникова, кадър на Американския университет и бивш директор на биотехнологичната компания… „Nasekomo“!? Каквото и да значи това. Във всеки случай е плашещо…

А и още едно ново лице-Никола Минчев, корпоративен адвокат, с когото Петков се е консултирал за промените в ББР. Нормално. Адвокатите са за това. Само дето работата им не винаги е тясно свързана с почтеността, а Петков и Василев заявиха, че ще правят коалиция на почтеността в бъдещия парламент!?

Уважаеми Президент Байдън ,

спрете парите на американските данъкоплатци за фондация “ Америка за България „, защото и досега работят срещу интересите на българския народ и в полза на Русия .

С уважение : Илиян Нисторов – съпредседател на неформална Академия за изучаване на комунистическия режим като престъпен

Р. България

гр. Враца

25 .11.2021г.