В продължение на две години фалшифицираните снимки от спалнята на Борисов служиха като оправдание за извършващия се държавен преврат

0
593
Снимка и видео: фейсбук
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

Днес провалът на упражняващите се по тази измислена тема е очевиден за всички българи

Любомир Талев, фейсбук

„Няма нищо тайно, което да не стане явно, нито пък скрито, което да не стане известно и да не излезе наяве.“

Лука 8:17

Това, което стана явно от думите на европейския депутат Томаш Здечовски – председател на официалната делегация на Европейската комисия в България, проведена от 11 до 13 април т.г., на заседанието на Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент, беше нещото, което цялото общество знаеше – снимките от спалнята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с прословутите кюлчета и пачки са манипулирани. Или по думите на самия Здечовски:

„Изследването показа, че снимките и видеото са манипулирани. Има многобройни несъответствия в резолюцията на банкнотите в сравнение с другите обекти на снимките. Има несъответствие в цвета на водните знаци, полиграфските стикери и сенките на обектите. Изследването показа също, че има многобройни промени в характеристиките на файловете, манипулирайки датите на заснемане на снимките. Метаданните на някои от тях са били премахнати.“

В продължение на две години фалшифицираните снимки от спалнята на Борисов служиха като оправдание за извършващия се държавен преврат и като отправна точка на всякакви предизборни лъжи: както от страна на президента на републиката, така и на министрите от настоящото правителство в оставка.

Днес провалът на упражняващите се по тази измислена тема е очевиден за всички българи. И причината за него е в собствената им управленска несъстоятелност и слугинаж на чужди интереси, а не в някакви несъществуващи пачки и кюлчета. Редно е провалените и токсични политици да понесат отговорността за действията и лъжите си. Както е редно и българските граждани да се произнесат за случващото се в страната през последните две години на избори: свободно и информирано.