Асоциация хвали прокуратурата за акцията срещу кабелните пирати в Кърджали

0
17
Снимка: МВР

Предлага съдействие при бъдещи казуси

Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори /АБРО/ изпрати писмо до главния прокурор Иван Гешев, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и министъра на културата Боил Банов, в което оценява високо акцията срещу кабелните пирати, проведена под ръководството на Районна прокуратура в Кърджали между 20.01.2020 г. и 22.01.2020 г. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

В посочения период съвместно със специализиран отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП и жандармерията бяха извършени проверки за нерегламентирано разпространение на редица телевизионни програми без необходимото по закон съгласие на правоносителите.

В писмото, изпратено от изпълнителния директор на АБРО Анна Танова, се казва, че осъществената акция „за установяване на нерегламентирано разпространение на редица телевизионни програми на територията на област Кърджали е доказателство за осъзнаването на проблема от компетентните органи и за ясната воля за разрешаването му“.

„АБРО оценява предприетите действия от държавните органи и професионализма им при провеждането на акцията в област Кърджали и изразява готовността си за съдействие при бъдещи действия“, пишат още в писмото до главния прокурор от асоциацията.