Бившият шеф на ВиК „Йовковци“ се самоуби във Велико Търново

0
824
Снимка: YouTube

Той бе подсъдим за безстопанственост за над 800 000 лева

Бившият управител на ВиК „Йовковци“ във Велико Търново Никола Русев се е самоубил днес в дома си, съобщава „Труд“. 54-годишният търновец се заключил в семейната къща във великотърновското село Самоводене и се застрелял с пистолет. Трагедията се разиграла около 13:00 часа. Негови близки открили трупа, но предсмъртно писмо не е намерено.

Напоследък Никола Русев, който е син на бившия окръжен прокурор на Велико Търново Цанко Русев, бил изпаднал в депресия. Не работел, а срещу него след дълго разследване, неотдавна бил изготвен обвинителен акт от Окръжната прокуратура.

На бившия управител на ВиК дружеството било повдигнато обвинение за безстопанственост за над 800 000 лева по неизгодна сделка с водомери. Заради отвод на всички съдии от Окръжния съд във Велико Търново, делото се гледало в Търговище.

За 28 февруари било насрочено второто заседание по процеса. Никола Русев стана известен при управлението на НДСВ. Тогава той бе избран за депутат. Дни преди да влезе в парламента обаче бе огласено досието му и се оказа, че е бил агент на ДС.

След като не успя да се изяви като парламентарист, бе назначен за управител на ВиК „Йовковци“