Борисов: България най-бързо и адекватно реагира и на здравната, и на икономическата заплаха от пандемията

0
15
Снимка: фейсбук

Само по схемата 60/40 над 300 000 работни места бяха запазени, посочи във фейсбук премиерът

Бойко Борисов Снимка: фейсбук
България най-бързо и адекватно реагира и на здравната, и на икономическата заплаха от COVID пандемията. Мерките ни започнаха да действат отрано и обхванаха много хора, написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов.
Само по схемата 60/40 над 300 000 работни места бяха запазени. Бяхме една от първите страни, които въведоха мярката и резултатите до момента показват, че тя работи отлично. Паралелно с това за най-засегнатите от кризата сектори „Транспорт“, „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Туризъм“ трансформирахме мярката на 80/20, вследствие на което над 700 фирми ще бъдат подпомогнати с общо 43,5 млн. лв.
Български малки и микрофирми получиха безвъзмездно близо 110 млн. лв., а до средните предприятия ще достигне ресурс от 200 млн.лв. Ако мерките на правителството не действаха, безработицата щеше да е 14%, а сега тя е на ниво – 7,5%, посочи Борисов.,
Световните експерти са единодушни, че най-трудните времена за здравните ни системи и икономики предстоят. Трябва да бъдем разумни и гъвкави в своите решения, за да минимизираме щетите от кризата. Но както се вижда и от данните, на прав път сме!