Борисов: ГЕРБ дълги години е в управлението, но огромен брой избиратели ни се довериха. Партията повече няма да предлага кметове повече от 3 мандата

0
99
Бойко Борисов

И аз имах съмнения, че президентските избори са купени, но не сме правили срещи, за да обсъждаме изборния процес. Там, където БСП печели, изборите са честни, а където ние – не. Това честно ли е, коментира лидерът на ГЕРБ

Искам да поздравя всички победители в изборите. Въпреки че партията е от дълги години в управлението, огромен брой избиратели ни дадоха своето доверие.  След управление на БСП те имаха нула кметове – това са статистиките. Върнахме се към нормалността в изборния процес, не е нормално една партия да спечели областни градове, коментира на брифинг резултатите от изборите премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Хубаво е, когато се канят в студията политолози и социолози,  отдолу да се пише на някои „никога не познали резултатите”, заяви Борисов и посочи имената на Кольо Колев и Андрей Райчев.

Коя поредна победа е това? Или били купени гласове. Ако кажем, че в Русе, Ямбол, Благоевград са купени гласовете, честно ли е към тези, които са спечелили? Не е честно. Радев печели – значи са чести, изгуби ли БСП, значи не са честни, коментира Борисов. „В петък успяхме да парираме нова констинбродска афера. Няма да се срещам с президента Радев, за да обсъждаме недостатъци на изборния процес. Можеше да се направи същото и след президентските избори. И аз имах съмнения, че ги купиха, но не направихме срещи тогава“, обясни Борисов.

Изговориха се много глупости, но от утре се надявам да се хващат на работа, защото се оказва, че кусури да намират много мераклии, за работа – малко, допълни той.

„Как може да наричате отстъпление това да  биеш 15 пъти поред и да наричате отстъпление. Аз ги разбирам социолизи, политолози, взели са пари, трябва нещо да измрънкат“, коментира Борисов.

Ние сме си направили нашите изводи, сега ще вземем решение повече от 3 пъти кандидат за кмет няма да има. Изгубихме там, където нашите кметове се превърнаха в дерибеи, каза Борисов, като по-късно уточни, че това не отнася за Русе, където според него досегашният кмет е щял да спечели.

Благодаря на господ и на българския народ, че пак ни даде доверие. След „Апартаментгейт”, къщите на Манолев, Камбитов където играе ръченица с пари на челото – добре ги наредихте тази седмица. Абсолютно заслужено. И хората там дадоха гласа си ГЕРБ да е първа партия, но наказаха тези, които не са се държали прилично, заяви Борисов и допълни, че се е доверил на структурите в областта за кандидатурите там, включително и за кандидат-кмет на Сандански. Премиерът каза, че го боли много за загубите на кметски позици в областта.

Борисов даде да се разбере, че няма да предлага повече постове на Мая Манолова, която стана омбудсман с подкрепата на ГЕРБ.

Противник съм на независимите кандидати, защото това води към анархия и безотговорност, бе категоричен лидерът на ГЕРБ.