Борисов: Мазнинката на държавата изтънява, догодина светът ще е в тежка криза

0
72
Снимка: фейсбук

Усещам народа, това и враговете ми го признават, заяви премиерът

Догодина светът ще влезе в много тежка криза и народът няма да може да я понесе, ако не сме единни като нация. Това каза премиерът Бойко Борисов на среща с актива на ГЕРБ в Стара Загора.

„Коронавирусът е нещо, с което сега се шегуваме, защото вътрешно всички ни е страх. Надяваме се, че го няма, но той съществува. Някои казват, че ние всяваме страх. Не знам не трябва ли да ги съдят затова. Вчера СЗО казват, че вирусът става по-смъртоносен и опасен – втора вълна“, заяви Борисов.

„Без германската и европейската икономика да стартират, нашите 250 завода само в машиностроенето и автомобилният клъстер няма за кого да работи. Мазнинката на държавата от това, което сме съхранили, изтънява. Това са грантове и заеми, които следващите поколения трябва да връщат, защото безплатни неща няма“, каза още премиерът.

„Ние се движим по ръба. Усещам народа, това и враговете ми го признават. Няколко месеца с разбиране, дружни усилия и дисциплина успяхме да издържим. Усетих хората, че не могат да издържат и затова започнахме бързо да пускаме паркове и градинки. Няма учебник и протокол, който да казва какво да се прави. Целият свят работи на проба – грешка. И вчера питах колегите не може ли в Европа да има общ протокол как да се действа. За съжаление никой няма да ме чуе“, обясни Борисов.

„За тази година имаме още пари от миналата и харчим много умерено, стискаме и слагаме парите на правилните места. Догодина светът ще влезе в много тежка криза. Ако политическата класа имаше чувство за самосъхранение, аз щях първи да кажа за година – година и половина да работим заедно. Народът няма да може да понесе кризата догодина, ако не сме единни като нация. Ще свършат парите, в Европа свършват парите“, посочи той.