Борисов в Хасково: 30 дни я няма „Промяната“ на власт, с 30% падна цената на горивата (Видео)

0
126
Борисов в Хасково

ГЕРБ ще представи План за възстановяване на България в сряда, обяви лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на предизборна обиколка в Хасково.

За първи път в историята на България Министерството на културата ще върне 60 млн. лв. неизпълнени. Предстои да ги бием на тези избори. В последните 30 г. СДС и ГЕРБ са се справяли с най-тежките кризи в България – с Лукановата, Видеоновата зима, настроенията срещу антиНАТО и антиЕС, мигрантския натиск. И накрая няколко думи за лидера – сещам се за един приятел арменец, който казва – много мразя да ме хвалят в мое присъствие, все ми се струва, че не е достатъчно. Погледнете на терена лидерите на формациите срещу нас – колко от тях могат да говорят с Путин и Ердоган, изобщо за какво сравнение става дума, коментира в началото лидерът на „Гергьовден“ и кандидат от ГЕРБ-СДС Любен Дилов.

Виждате цените в магазина, по вашите портфейли, обърна се Делян Добрев към хората в залата. Той показа графика как са се вдигнали цените заради скъпия ток, скъпите горива и др.

От април – последният месец на ГЕРБ, природния газ е бил 33,38 лв. Август той е станал 289 лв., а септември 373,21 лв., продължи Добрев.

Бургаргаз имаше договор с Газпром, с който цената щеше да е 86 евро. Само че ние вместо да купуваме по 86 евро, купуваме от румънският „Газпром“ на 110 евро с 28% увеличение. А парите отиват в офшорки, защото няма друго обяснение защо вместо да си купиш за 86 евро, ще си купиш за 110, пак руски газ.

Самолетът на увеличение на цените го виждате във всичко освен в заплатите и пенсиите.

Избрали сме три периода. Октомври 2018 г., кабинет на Борисов, цената на барел е е 79,3 долара. Юли 2022 г. цената е 78,4 долара. При Борисов барелът е бил по-скъп, но цените на бензиностанциите са по-високи, обясни Добрев.

Ние предлагаме вместо „Литаско“, ние имаме БЕХ – сигурно не по-малка компания. Чрез БЕХ държавата купува, преработва на ишлеме и продава горивото на 2,50 лева. Това обясни Делян Добрев. Според тяхното предложение „Литаско“ могат да продължат да работят и да продават на 3,50 лв., а който желае, може да си купи на такава цена.

Вариант 2 на партията е „Литаско“ да купува руски петрол, да го преработва на ишлеме и да продава отново на 3,50. „Къде се намесва държавата? Облага ги с мито и държавата вместо 25 ст, връща 1 лев“, обясни още Добрев.

„Благодаря на всички хасковлии, че са тук, и че няма хора при Асен Василев на Кенана“, завърши той.

„Дойде ми на ум да проведем една разяснителна кампания. Действително те имат много пари – виждате от къде идват. Ползват най добрите фирми за пиар – и черен, и бял. Те са като машини. Снощи, като се прибрах от Германия от конгреса, изчетох какво е казал Радев“, започна Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, и прочете: „искам да поздравя правителството за последователните усилия овладяването на инфлацията в страната, от снощи цената на бензина е под 3 лв“.

„Намаляването на цената на газа с 30% са резултати, постигнати с усилия и работа. Когато едно правителство работи в интерес на бизнеса и хората, резултатите са налице“, коментира Борисов.

„Радев казва още, че докато има служебно правителство, няма да има ограничение на потреблението на ток, България е производител на ел. енергия, потвърждава казваното от нас месеци наред. Какво му отговаря Асен Василев? „Наивно е да се твърди, че която и да е политическа сила може да свали цената на бензина, освен ако не открие петролни кладенци в България“, каза още Борисов.

„30 дена ги няма, 30% на ден пада цената. По стотинка на ден пада средно на ден. Само че тези стотинки преди това в размер 3,5 млрд. са ви ги взели от джобчето. Те много обичат да говорят за арести, мислят, че така ще ме предизвикат към реваншизъм, но това е загубена кауза. Тези разследвания обаче ние ще ги направим и не ние като политици. Има разследващи организации тук и в чужбина“, продължи лидерът на ГЕРБ.

Тези посреднически фирми, тези огромни 4,76 млрд. по сметка на НСИ са заминали по сметката на Руската федерация. Дали са отишли за руския народ не знам, защото всички водят към Швейцария, но там изма президент, който много внимателно слуша какво говоря аз. Има едни събития от време на време по високите етажи на „Лукойл“. Но това аз не го казвам, а съм го видял в новините.

Българите вече се объркаха. Ето ви цените – вие сте зареждали през всичкото това време. Без да сме намерили петролен кладенец, виждаме цените. С 30% са свалили, другите 70 къде са? Трябва да ги свалят още утре. Става въпрос за милиони кражба.

Всички хранилища в Германия са на макс пълни, нашето в Чирен е на половина пълно. И имат наглостта да обвиняват служебното правителство. С Какво „Промяната“ е допринесла за газовата връзка с Гърция? Забравят ли, че Бойко Рашков беше година и половина министър? И те бяха – на икономиката и финансите. Те правиха политиката на Янев.

Ние, понеже можем да смятаме, направихме следната схема. Не в смисъла, по който Асен Василев я разбира – да гепи пари. 2018 г. цената на барела е 79,3 долара.

Нали знаете – една жаба, ако я сложите в гореща вода, ще избяга. Но ако я сложите в студена и я сложите на котлона, ще я сварите. И те така си мислят, че българите са такива будали, че вдигат цената с по стотинка на ден. Това обясни Бойко Борисов.

Ние започнахме с финансовата криза в Гърция през 2009 г. Спасихме я. После дойде миграционната криза. Помните Харманли. След това дойде ковид кризата, спомни си Борисов.

В България или трябва здравата партия ГЕРБ, СДС, „Гергьовден“. Каква градска десница? Те с БСП не трябва и да си говорят.

„Ние сме държава, която носи всички рискове от „Запорожие“, атомната централа. Всеки ден само за това гледам новините и все по-притеснително ми става. Всичко останало България си произвежда.

В сряда ще представим един важен документ – план за възстановяване се казва, защото те и това не можаха да направят. Който има подобен документ – с него работим. Толкоз.

Сега тази война трябва да свърши. Тя е опасна и за украинците, и за руснаците.

България е богата на води, реки, падове. Най-доброто, което комунистите са направили, е ПАВЕЦ „Чаира“.