Борисов готов да подаде оставка

0
335
Снимка: DarikNews

За 10 години направихме магистрали и метро, за да има сега какво да блокират протестиращите, каза премиерът на конференцията на ГЕРБ

Ще предложа на коалиционните партньори аз да си тръгна, но да продължи правителството, заяви премиерът Бойко Борисов пред делегатите на националната конференция на ГЕРБ в софийския Техпарк.

„Поел съм ангажимента, още днес щях да кажа датата, на която ще подам оставка, но искам да обсъдя с коалиционните партньори. Надявам се да намерим варианти“, обяви Борисов. Ние сме за единство на нацията. Единството на нацията е най-важно, защото предстоят тежки месеци“, добави премиерът.

„Готов съм по всяко време да си тръгна, правил съм го, готов съм и заради мен по никакъв начин не искам да има напрежение. Аз не съм Радев да се радвам, когато хората се бият и когато се затварят кръстовищата. Какъв е проблемът да има служебно правителство? Страх ни е от кого? 11 пъти сме печелили избори, включително при три служебни правителства, едно от които на Радев“, каза министър-председателят.

„Какъв ни е проблемът със служебно правителство? Никакъв! Но без Народно събрание не може да се обявява извънредно положение, ако пандемията нарасне. Не могат да се вземат заеми, ако икономиката закъса. Не могат да се променят закони. Ако се открие лечение или ваксина, Народното събрание е това, което може да позволи на здравния министър да проведе търгове. Без НС няма да има бюджет за 2021 г.”, каза Борисов.

За 10 години направихме магистрали и метро, за да има сега какво да блокират протестиращите, каза Борисов. „Преди нас нямаше какво да блокират. Сега могат да отидат да си играят с метрото. Има какво да блокират, има какво да спират“, каза премиерът и лидер на ГЕРБ.

„Искам да помоля тези, които правят провокациите, да не ги правят. Защото няма нищо по-добро от демокрацията и това хората да изразяват своята воля – хубава, лоша, затова сме се борили. Защо избрахме Техпарка? Защото тук е най-видимо само за 10 г. какви промени са направени. Виждате, от едни казарми, клъстери, иновации, най-мощния компютър. Какво друго биха могли да ни покажат нашите опоненти, алтернатива на това?“, попита той.

„Много ви моля, не отговаряйте на провокации, те това целят, за това са пратени тук“, каза той по повод протестиращите, които завардиха пътя на Четвърти километър в подхода към Техпарка. „Демократичните хора не плашат бебета и деца, а те това направиха първо пред къщата на Фандъкова, след това и пред моята къща. Нека да ги видим докъде ще стигнат демократите. Ако демокрацията са бесилки, черни знамена, такава имахме до 1990 г.“, отсече Борисов.