Борисов: На фона на световната криза у нас поддържаме икономиката жива

0
39
Бойко Борисов Снимка: МС

За разлика от много други страни в началото на годината ние не затворихме редица сектори и се запази препитанието на хиляди хора, отбеляза във фейсбук премиерът

„Общо 72 млн. лв. получиха български малки и микрофирми за преодоляване на икономическите последици от кризата с COVID-19. Средствата са от оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност“. Грантовете са между 3 000 и 10 000 лв. Тепърва предстои да бъдат раздадени още 200 млн. лв. безвъзмездна помощ в подкрепа на средните предприятия. Мярката 60/40 продължава да работи отлично. Близо 200 000 души останаха на работа благодарение на нея. Стартира и механизмът за подпомагане на секторите на транспорта и туризма с 290 лв. за запазване на работно място, както и нова схема за наемане на безработни“, написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

„Радвам се, че на фона на пълзящата криза по света – у нас поддържаме икономиката жива. За разлика от много други страни в началото на годината ние не затворихме редица сектори и се запази препитанието на хиляди хора. Ние няма да спрем дотук. Ще продължим да помагаме на гражданите и бизнеса. Няма да е лесно, но с търпение, разум и единство ще се справим“, посочи Борисов в поста си.