Борисов: Никой не може сам да се измъкне от кризата!

0
15
Снимка: МС

Той благодари на бизнеса и синдикатите, проявили разум за споразумението

„С този акт на добра воля на работодателите, синдикатите и правителството проявяваме разум. Много е сложно и никой сам не може да се справи. С общи усилия, ако можем да се измъкнем от кризата, предизвикана от COVID-19, ще е добре“, каза днес премиерът Бойко Борисов. Коментарът му бе по повод подписването на Националното тристранно споразумение между правителството, работодателите и синдикатите.

Премиерът благодари на всички участници в процеса по подготовката и финализирането на споразумението. То съдържа мерки в пет ключови сектори за икономическото развитие – бизнессреда и икономика; енергетика; Европейска зелена сделка, демография, образование, пазар на труда и трудова миграция; политики за социална защита.

„Благодаря и на колегите, които и в Министерски съвет работиха с вас, и на вас – за търпението, компромисите и разбирането в този доста объркан свят, в най-голямата криза след Втората световна война, която е с много човешки жертви и с милиарди и трилиони загуби на икономиката“, посочи премиерът Борисов пред министрите, представителите на бизнеса и на работещите.