Борисов: Обида е да ме сравняват с Петков /видео/

0
114
Бойко Борисов Снимка: фейсбук

Експериментът с Петков и Василев доведе страната до фалит, коментира лидерът на ГЕРБ

„Президентът Радев ме обиди много, като ме сравни с Кирил Петков, че и аз съм разхвърлял тръби. Това е най-голямата обида, която ми е нанесъл. Ако иска, може да възложи да проверят стотиците километри нови газопроводи, които направихме”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Рилския манастир.

На въпрос трябва ли България да има договор с „Газпром”, Борисов каза следното:

„Не. За първи път връзка с Гърция започнах да правя аз. Не сме чакали 10 години. Иван Костов защо не я направи? Когато изплатихме пенсиите, които вдигна Станишев, преди да си тръгне, се заехме и с тази задача. Всичко можеше, ако не се правеха на фалшиви герои”.

Той коментира и протестите на „Демократична България”.

„Помня, когато издигнаха Лозан Панов за кандидат за президент, символ на правосъдието. След това отидоха и клечаха пред президентството и подкрепиха Радев. Отровното трио отидоха двама от тях да протестират срещу третия, който стана министър”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Експериментът с Петков и Василев доведе страната до фалит. Докога и каква е тази икономика, която може да дотира бизнеса години наред, това го няма в правния мир“, заяви Борисов.

„Провал в туризма, провал в земеделието, контрабанда от Украйна, няма дърва за огрев, не само че са много скъпи, но и ги няма“, допълни още той. За упреците, че ГЕРБ са давали пари за „Хемус“, Борисов запита къде са чувалите и „разкритията“ на проваления политик Бойко Рашков.

„Еконта си направи пристанище, четири магистрали на година, мостове над Русе – шегувам се. Питайте манастира колко ток плаща на година. Катастрофа във всяка една сфера и затова служебното правителство каза, че има хаос“, заяви той.

Борисов припомни предложението на ГЕРБ да се продават оръжия директно на Украйна, а не през трети страни и да останем достойни. „Късаме договора с „Газпром“, но до него слагаш дългосрочен със САЩ, което се прави в Белия дом пред камината с Обама или Тръмп, както правех аз. Ако България за радост има такъв като мен, щяхме да сме пряк участник в износа със зърно, а не както се прави сега“, заяви още Борисов.

Запитан за възможна коалиция, лидерът на ГЕРБ заяви, че не може да знае какво ще стане, но кражбите ще отвратят хората и припомни скандала с машините. „Сега казват, че Радев има реваншизъм, че назначи четирима министри на БСП. А когато неговото правителство с министър Рашков тормозеше и притискаше хората, тогава нямаше ли реваншизъм. На Кирил Петков му се случиха и на неговите хора за шест месеца това, което те ни причиниха на нас“, заяви още Борисов.