Бойко Борисов недоволен от кандидата на ПП-ДБ за шеф на правната комисия

0
227
Снимка и видео: фейсбук

Днес започват срещи между двете формации по сектори, за да се обсъди програмата на ПП-ДБ и да видят дали е реалистична

Съмнения в юридическия опит на човека, когото ПП-ДБ се готвят да издигнат за шеф на правната комисия в парламента, изрази лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той още веднъж призова ПП-ДБ да наричат с имената другите партии, от които биха търсили подкрепа за правителство.

„Другите имат имена. Значи ДПС е по-приемлива от ГЕРБ? Кажете го на вашите избиратели и аз ще се съглася. Направете си коалиция и управлявайте. Но да шикалкавите с плаващи мнозинства и с подобни глупости – това е само за хора, които не знаят как се управлява държава. Да ни предлагат това, което ние сме си спечелили на изборите – парламентарния контрол и мнозинство, джентълменското споразумение за председател и шеф на правна комисия. Друг въпрос е какво ни предложиха те… Ние предложихме най-добрия ни администратор, може би и в България – Росен Желязков“, коментира Борисов.

Борисов обясни, че днес започват срещи между двете формации по сектори, за да се обсъди програмата на ПП-ДБ и да видят дали е реалистична.

„Опитахме се да се абстрахираме от сутрешните коментатори, но не е честно към нашите избиратели да го направим. Ние не сме поставяли ултиматум – благодаря на акад. Денков, че го каза. За да говориш за втори мандат и да казваш, че няма да представиш правителство дотогава, е някак си нелогично“, каза Борисов./24 часа