Тези некадърници дори една пиар акция срещу Борисов не могат да спретнат

0
638
Бойко Рашков Снимка: фейсбук
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

МВР обяви за арестувана Менда Стоянова, която си е у дома

Тодор Александров

Да обобщим за ареста на Борисов. МВР съобщава в 21, 12 часа, че тече мащабна спецакция за злоупотреби с европейски средства по 120 сигнала. И, че са арестувани Бойко Борисов, Горанов, Менда Стоянова и Севделина Арнаудова. Към този момент, 21,12 часа, няма нито един арестуван от тях. „Арестуваната“ Менда Стоянова и към момента си е у дома. Два часа по-късно МВР изтри съобщението си от сайта, но царете на пиара на Рашков забравиха, че то е и изпратено и до ресорните репортери по имейли. За първи път от средата на 90-те години пресцентъра на МВР обявява за арести на хора с пълните им имена. Доста хора спечелиха дела срещу министерството, защото им съобщаваха имената в бюлетини на МВР. Имаше и натиск от правозащитни организации. И тази практика бе прекратена. Съобщават се само инициали.

Действало се по неотложност, без съдебно разрешение и прокуратурата не е информирана. И Кирил Петков пита къде е прокуратурата ? Твърденията, че това е разследване на европейската прокуратура са лъжа на Кирил Петков. Опроверга го съратникът му Асен Василев, който заяви, че целият цирк е по показания на Васил Божков.

Няма как това да е разследване на европейската прокуратура.

Делата от компетентността на европейската прокуратура са в правомощията на специализираната прокуратура, закрита в правна комисия предната нощ (Както ми написа адвокат Росен Димитров).

Според изявление на адвоката на Борисов Менко Менков единствените доказателства са показания на премиера Кирил Петков. И има образувано досъдебно производство. Целта на това активно мероприятие е ясна. Първо да се покаже Борисов с белезници за радост на унилите и разделени „умнокрасиви“, които в момента се бият за постове във властта. Другата цел е да се удари прокуратурата с мотива : Ние ги хващаме, те ги пускат. Да припомним на „специалистите“ като Атанас Атанасов от ДСБ, че прокуратурата не „задържа“, това прави съдът. Изводът е, че тези в управлението на четворната коалиция на коалициите са толкова некадърни, че не могат да организират дори една пиАр кампания като хората. Дори и с ареста на Борисов.