Атлантическия съвет на България към депутатите: Подкрепете поне за 100 дни правителството на ГЕРБ-СДС

0
166
Снимка: фейсбук

Днес интересът на България да защитава своята сигурност против руската хибридна агресия е над всичко, призовават от организацията

Атлантическият съвет на България излезе с позиция в подкрепа на кабинет на ГЕРБ-СДС с първия мандат. Ето какво пишат от организацията:

Позиция на Атлантическия съвет на България

по повод гласуването на предложеното с първия мандат правителство

Атлантическият съвет на България призовава всички евроатлантически ориентирани народни представители, които отстояват цивилизационния избор на държавата и обществото да бъдем част от НАТО и ЕС, да дадат 100 дни шанс на предложеното с първия мандат правителство.

Въпреки разломните противоречия между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, днес интересът на България да защитава своята сигурност против руската хибридна агресия е над всичко.

Влизането в Еврозоната и присъединяването към Шенген и по суша не могат да бъдат заложници на тяснопартийни интереси. Икономическото ни развитие като част от ЕС зависи от политическата стабилност.

Затова се обръщаме специално към ПП-ДБ да проявят разум и да бъдат силна опозиция, част от евроатлантическото мнозинство от народни представители в 50-то Народно събрание.

Ако ПП-ДБ не желаят да гласуват „За“ предложения кабинет, те могат да направят възможно избирането му като не участват в гласуването. По този начин ПП-ДБ могат да дадат 100 дни шанс на правителството, а и на себе си да бъдат ярка и силна опозиция, която да извлече необходимите поуки от резултатите от последнити избори.

По-добре 100 дни шанс за евроатлантическо управление със силна и действаща евроатлантическа опозиция, отколкото за пореден път 100 дни политическо безвремие на нови избори.

Атлантически съвет на България

София, 2 юли 2024 г.