Борисов: Приемам критика, но не и лъжата

0
39
Бойко Борисов

Според данните на НСИ броят на българите, завърнали се от чужбина, расте около четири пъти, сочи премиерът във фейсбук

Факт е, че според данните на НСИ – Национален статистически институт https://bit.ly/2Vg2ezz броят на българите, завърнали се от чужбина, расте около четири пъти. Вярно е, че все още има много българи, които заминават, но пък има и много, които се прибират у дома. Докато преди посоката беше само една, сега немалък брой хора отиват да научат нещо ново, да се доусъвършенстват и се връщат в България, написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

За да бъде страната ни по–добро място за живот, работя за запазване на кохезионната политика, за привличане на нови инвеститори, за енергийна диверсификация, за повишаване на доходите, за развитие на инфраструктурата и т.н. Предстои важна работна седмица и ще продължа да правя всичко възможно за развитието на страната, за да може посоката на хората да е само една и тя да е към България, заявява премиерът.

В заключение, когато аз съобщавам добра новина, опонентите ми и анализаторите /Николай Драганов/ се надпреварват да обясняват как „това не е вярно, не било точно така“. Частната медия bTV е излъчила репортаж, ползвайки същите данни, докато аз съм бил в самолета на връщане от Брюксел. Лъжем ли bTV, аз и НСИ – Национален статистически институт? Приемам критика, но не и лъжата, казва в заключение Борисов.