Борисов: Удължаваме извънредната епидемична обстановка до края на юни

0
46
Бойко Борисов Снимка: МС

Маските остават задължителни в градския транспорт

Правителството предлага извънредната епидемична обстановка, която трябваше да приключи на 15 юни, да бъде удължена до края на юни. Маските остават задължителни в градския транспорт, съобщи в МС премиерът Бойко Борисов след съвещание с националния оперативен щаб. Той бе категоричен, че нищо няма да бъде променено спрямо сегашния начин на живот.

Причината за удължаването на срока на мерките е, „за да не се стигне до нова ескалация и болниците да не могат да приемат пациенти“. Ако се налага, ще удължим извънредната обстановка пак, каза Борисов.

Увеличаването на броя на заразените с корановирус напоследък считаме, че се дължи на клъстерите – Доспат, Сърница, село Ясенец. Овладяваме ги, без да затваряме градовете, без да създаваме паника и страх и да затваряме производствата, заяви премиерът.

„Така трябва да продължи: дисциплина, дистанция, дезинфекция. Нищо положително не се е случило, нищо различно отпреди месец или два няма, пандемията се увеличава. Радостният факт е, че и излекуваните се увеличават в условията на почти нормален начин на живот на културата, икономиката, бизнеса и всички останали“, допълни той.