Борисов: В служебното правителство доминират хората от кабинета „Денков-Габриел“

0
139
Бойко Борисов Снимка: БНТ

Ако твърденията за Живко Коцев се окажат истина, ние бихме работили с ПП-ДБ, но без техните партийни знакови лица, заяви лидерът на ГЕРБ

„От това, което виждам, доминира старият кабинет „Денков-Габриел“ – това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента по повод състава на служебния кабинет на Димитър Главчев.

„Особено с такива знакови министри като Гвоздейков, Вътев, зам-министрите, които всички са назначени от партията на промяната – в екологията, в образованието. Има три-четири нови имена“, каза Борисов.

Той заяви, че разследващите органи трябва да доведат докрай разследването за контрабандните канали на цигари.

„Живко Коцев – назначавал съм го за директор на ОДП-Търново още през 2013 г. и сме го подкрепяли и съм изненадан от това, което чувам в последните дни. Важно е да се видят тези снимки, които излизат и в които са тези, които са подавали сигнали срещу мен, че ям хора. Ако това се окаже истина, ние бихме работили с ПП-ДБ, но без техните партийни знакови лица“.

Борисов смята, че ПП-ДБ се опитват да вменяват вина на ГЕРБ-СДС:

„В двете седмици на преговори нито веднъж ДПС не се е намесвал, освен по темата за 160-те души, необходими за гласуване на регулаторите.

Можехме да направим съвсем различно нещо. Представете си финансов министър Василев и външен министър Мария Габриел, това служебно правителство щеше да изглежда по съвсем друг начин за всички. Тези два месеца да използваме за преговори. След изборите да направим едно истинско коалиционно споразумение и управление, посочи Борисов.

Ако Асен Василев се беше върнал да каже, че приема този компромис, нямаше да има тези теми в момента, те държаха твърдо на МВР министъра и шефа на ДАНС, смята той

Лидерът на ГЕРБ обаче заяви, че ако твърденията за Коцев се окажат истина, от формацията ще работят с ПП-ДБ, но без техните ярки политически лица.