Борисов: Готов съм на всички отстъпки, но преди първия мандат. После не виждам как тези, които ни откажат, как после ще дойдат при нас за подкрепа

0
265
Борисов в Малък Поровец

В понеделник ще внесем закона за връщането на цената на горивата с един лев. Измислили сме как“ Лукойл“ да върне от старата цена един лев, съобщи лидерът на ГЕРБ

Когато светът се раздира от войни, пренарежда се, групира се от страната на доброто, искам да благодаря на депутатите, че прокараха закон за еврозоната. Представяте ли си, световният шампион по фалиране на банки, Гечев да се произнася дали е хубаво да сме в еврозоната. Или Рашков, който превърна МВР… Последните месеци берем плодовете на управлението на Рашков – пияни дрогирани. Това са хората, които дават оценка на ГЕРБ и дали да сме в еврозоната.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, пускайки се в интернет от Малък Поровец.

„Бях Мюнхен, не видях нещо опасно. Белия свят. И нашите съседи Гърция, по зле ли са от нас. Той дава за пример Дания и Швеция. Това да други модел, друга култура“, каза още той, коментирайки съпротивата в парламента срещу влизането на страната ни в еврозоната..

„Благодаря на нашите партньори, че все пак в България има здрав мисъл, макар и малка. Светът се е разделил на две – срещу и за Русия. Ние винаги сме били балансирани, но сега нашата позиция е ясна – изцяло в подкрепа на Украйна. Тази война трябва да свърши, от няколко месеца поставям – първо Запорожието, сега се заговори за ядрена мръсна бомба. За нас е еднакво лошо, каквото и да стане там. С пасивност няма да стане, с пасивност агресор не се спира“, каза още Борисов.

„Всички със затаен дъх чакат България, да има правителство, визия. Заводите излизат, милиарди инвестиции излизат от Русия. Ние заемаме възлово положение на Балканите и Европа. Бяхме постигнали да сме водеща сила, мост между Турция и Европа. Сега го изгубихме. Видяхте какво писмо поздравление изпрати до нас“, отбеляза лидерът на ГЕРБ подчертавайки спешната нужда от формирането на кабинет у нас.

„Да ви поздравя, българския парламент за първи път има български мюсюлманин на чело. И тези, които говореха, че в ГЕРБ, че ще ви прекръстим и изселим, само строим джамии ,помагаме ви и български мюсюлмани стават депутати, председатели на парламента, кметове и областни управители. Надявам се повече в Делиормана, в смесените райони повече да няма спекулации“, каза той пред насъбралите се да празнуват хора.

Много ви благодаря, много съм трогнат, ще направя всичко възможно да има и редовно правителство, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

„Чувам приказки, че няма да е с първия, а с втория, и да е с третия. Уважаеми колеги, ако ние много се обичахме, щяхме да сме една партия, като китайската, но ние сме европейска държава с много партии. Призовавам да се говори за правителство, преди да се раздадат мандатите.

Няма как да ни бъде отказано правителство с наш мандат, а да подкрепим други. Изхода е преди Радев да даде мандатите, да се съберем политическата класа и да се разберем, ясно и честно, искаме ли правителство или отиваме на избори.

И едното е демократично и другото. В единия случай се дърпаме крачка назад, както комисията бяха избрани, сиреч има начин да се изберат такива хора, предварително, тогава не с втория, а ако искат и с десетия, но тогава мога да подкрепа и втори и трети мандат“, обясни Борисов какво смята да направи, за да имаме правителство.

„Но предварително да се знае, че искаме правителство, а не да се лъжат хората, че ако няма първия, ще стане с втория. Без ГЕРБ, без ДПС, няма да я има матиматиката. Няма как да подкрепим Петков и Василев да вкарат схеми като Джемкорп“ , добави той.

В понеделник ще влезе закона за връщането на цената на горивата с един лев. Измислили сме как Лукойл да върне от старата цена един лев, съобщи гръмко Борисов.

„Сега е момента. България притежава всичко, енергийни източници, много умна работна ръка, сега може да дойдат цели заводи от тия, които напускат зоните на конфликта. Трябва да имаме правителство, което незабавно да ги приема, да им строи индустриални зони, да им строи пътищата, да им прекарва ток и вода. Бързо.

Готов съм на всички отстъпки, но преди първия мандат. После не виждам как тези, които ни откажат, как после ще дойдат при нас за подкрепа. Но трябва предварително да се знае за политиките, ще искат ли да се краде пак.

Две години нищо не бе построено, щяха да връщат милиарди. Само си чешат езика. Отсега нататък да намерим начин да работим с мнозинствата в парламента. Благодаря и на Нинова. Когато на третия ден парламентът щеше да се разпадне, това е системна партия.

Тя разреши възела за председателя на парламента. В каквото са най-силни да им се даде. За да развържем и този възел, но преди мандата“, каза още лидерът на ГЕРБ.