Борисов: Имам над 20 номинации за кмет на София

0
98
Бойко Борисов

Ако правителството каже, че има нужда от законови промени, свързани с исканията на протестиращите, ГЕРБ ще ги подкрепи, допълни той

Над 20 номинации за кандидати за кметове на София имало в ГЕРБ.

Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

“Вчера една баба ми се обади и каза “Айде бе кажи го тоя кандидат за кмет“, ГЕРБ е демократична партия, в нея има събрание, имам над 20 номинации за кандидат за кмет на София. Изчакайте няколко дни, ще ви събера в централата и ще го обявя”, каза Борисов.

Бойко Борисов заяви, че ако правителството каже, че има нужда от законови промени, свързани с исканията на протестиращите, ГЕРБ ще ги подкрепи.

“Вчера говорих с премиера Николай Денков, поздравявам ги, че седнаха да преговарят“, посочи още той.

”Първо, искам да поздравя правителството, зърнопроизводителите и всички сектори, които имат стачна готовност. Това, което от ден първи ги моля – да седнат и да преговарят, вчера го направиха. Днес няма задръствания в София и се надявам, ако тук нещо в НС трябва да се свърши, да го решим, но МС да доведе докрай преговорите.”, каза Борисов.

“Аз вярвам на Денков, на министрите, които са били там на преговори, каквото е необходимо ще подпишат, договорят и каквото е необходимо в НС ще се свърши. Вчера говорих в 22:00 ч. след преговорите с Денков, да каже какво иска от мен и всичко съм свършил“, каза още Борисов.

Попитан за коментар за ролята на ДПС в управленската коалиция или сглобка, Борисов посочи, че с движението работят за промените, за които е нужно по-голямо мнозинство.

За да избягат от думата “коалиция“ пък ПП-ДБ превъртяли думите му всякак.

“Сглобка е грозна дума, към тази не коалиция се прибавиха и колегите от ДПС за промените, за които е нужно по-голямо мнозинство. Затова осъзнато решихме да работим по този начин. Щом не искат да го наричат с възприетата дума “коалицията” от 30 години, нека го наричат с нови думи.“, каза Борисов.

До декември трябва да се приемат промените в Конституцията, даде срок Борисов.