Борисов ще присъства на церемонията за „Турски поток“

0
11
борисов
Снимка: архив

Газопроводът ще бъде открит от президентите Путин и Ердоган

Българският премиер Бойко Борисов ще присъства на церемонията по откриването на „Турски поток“ заедно с делегация. Газопроводът ще бъде открит от руския президент Владимир Путин и президентът на Турция Реджеп Ердоган.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева е убедена, че премиерът Борисов ще разговаря с Путин и ще изчисти недоразумението за бавенето на строежа на газопровода. „Те ще се видят и ще разговарят“, коментира Захариева пред Нова тв.

Според външния министър критиката на Путин, че бавим газопровода, не е била „дърпане на уши“, а по-скоро руският президент не е бил достатъчно информиран, че работим по трасето.

„България ще купува газ, който е най-изгоден за българските потребители. Към този момент, до първото закупуване на втечнен газ, страната ни имаше възможност да купува само от един източник. Преди първото правителство на премиера Борисов, България купуваше газ на много по-високи цени от повечето европейски държави с еднакъв доставчик. Работата по реална диверсификация на източника ще доведе и до по-ниски цени“, допълни тя.