Бременна жена с ковид-19 почина в Благоевград

0
41
Снимка: туитър

Приели я с пневмония преди 3 дни

42-годишна бременна жена с COVID-19 почина в Благоевград. Тя е била приета в болницата в града преди три дни, предава NOVA. Веднага е била настанена в реанимация, след като е била със задух и висока температура. Няколко пъти са провеждани консултации със столични лечебни заведения за лечението й, но въпреки това тя е починала.

„Тя дойде в АГ отделение. Приехме я. Приемащата акушерка ми докладва, че жената е с температура и задух. Уточнихме това и веднага заповядах и беше приведена в реанимация.

Направиха се консултации с колеги, направихме и рентгенография. По принцип такава на бременни не се прави. Доказа се пневмония”, коментира директорът на болницата д-р Огнян Митев.

Междувременно в Благоевград и Кюстендил вече има недостиг на легла за лечение на пациенти с коронавирус. Само четири бяха свободните легла в болницата в Гоце Делчев днес следобед.

На ден обаче в лечебното заведение постъпват между 6 и 8 пациенти и така днес капацитетът за пореден път в последните седмици изглежда изчерпан. „Ще предприемем следващи мерки, а те са в настаняване в хирургично отделение, където можем да отделим още около 16 легла”, заяви д-р Петър Филибев – директор на МБАЛ Гоце Делчев.

От здравното министерство заявиха, че според официалните данни медицинските лица, които не са се ваксинирали по време на първата фаза на ваксинацията, в момента са заразени с COVID-19.

„Положението е напрегнато, тъй като освен болни, обслужваме и амбулаторни пациенти все пак, а тук областта е голяма”, коментира д-р Любка Тренева. „Има лек дефицит на сестрите в реанимация, но и там сме предприели мерки”, каза д-р Петър Филибев.

Междувременно ваксинирането в Гоце Делчев продължава. „В Гоце Делчев сме разпознаваеми и след това, че днес идвам, за да се ваксинирам, може би ще имам много последователи – учители, съмишленици, приятели, които ще направят същото”, каза Елка Божикова – директор на ПМ- Гоце Делчев.

По нареждане на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ започва проверка по случая на починалата в МБАЛ „Благоевград“ 42-годишна бременна жена с COVID-19, съобщиха от ИАМН.

Днес Благоевградска област отново отбелязва голям брой нови заразени с коронавирус – 109 души.