България се прощава със Стефан Данаилов на 2 декември

0
48
Стефан Данаилов

Поклонението ще бъдe във фоайето на Народния театър „Иван Вазов“

Поклонението пред легендарния актьор Стефан Данаилов ще бъде на 2 декември от 11,00 ч във фоайето на Народния театър „Иван Вазов“. Това съобщиха от Съюза на артистите в България на Facebook страницата си.

„Сбогом, Стефан Данаилов!

***

,,Животът ми не мина в преследване на цели. Аз съм артист и умея да давам, затова и получавам!“

Благодарим ти за всичко, което остави след себе си! Благодарим ти за ролите, за уроците, за талантливите ученици, за мъдрите слова и за отношението! Оставаш в сърцата ни като един от най-обичаните и най-уважаваните!“, написаха от Съюза на артистите.

Любимият на всички актьор си отиде тази нощ на 76-годишна възраст, след като в продължение на месец беше в интензивното отделение на ВМА, където беше поставен в медикаментозна кома и на командно дишане.

Стефан Данаилов има над 150 роли в киното, театъра и телевизията, заслужил артист и народен артист, дългогодишен преподавател по актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ, зам.-председател на БСП, министър на културата в правителството на Сергей Станишев от 17 август 2005 г. до 27 юли 2009 г., избиран е за народен представител 6 пъти.