Българската прокуратура започва паралелно разследване на убийството на Тоско Бозаджийски в Солун

0
37
Снимка: БНТ

Премиерът Бойко Борисов, министърът на правосъдието Данаил Кирилов и главният прокурор Иван Гешев се срещнаха в МС с бащата на убития

В България ще се образува паралелно досъдебно производство за убийството на 28-годишния Тоско Бозаджийски, съобщи пред журналисти в МС говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от БТА.

Днес премиерът Бойко Борисов, министърът на правосъдието Данаил Кирилов и главният прокурор Иван Гешев се срещнаха в МС с Георги Бозаджийски, баща на убития на 5 януари в Солун, Гърция, 28-годишен Тоско Бозаджийски.

„Досъдебното производство и всички действия по разследването ще се водят от Софийската градска прокуратура под специалния надзор на Върховната касационна прокуратура“, каза Сийка Милева.

„Премиерът ми разпореди да задействам международноправни механизми между България и Гърция, да уведомя гръцкия правен министър и да поискам информация за хода на разследването досега“, отбеляза министър Данаил Кирилов.

Тоско и негови приятели посетили на 4 януари футболната среща между отборите на „Арис“ и „ПАОК“ в Солун. На следващия ден са нападнати от над двадесетина фена на „ПАОК“, въоръжени с ножове, стоманени тръби и други хладни оръжия. След жесток побой върху българските граждани Тоско загива, а други двама българи са откарани в болница с множество рани, съобщават фенове на „Ботев“ Пловдив.

Още около 20 души, които са били с маски на мястото на инцидента, се издирват за разпити, каза Константина Харизанова – адвокат на семейството в Гърция. Досега по случая са задържани само двама души, припомня тя